Hotel Maria Kapel

Meer...
Expositie is afgelopen

I Deleted Your Picture

Tentoonstelling 26-08-2017 t/m 30-09-2017 > Hoorn
Hotel Maria Kapel I Deleted Your Picture

I Deleted Your Picture is een tentoonstelling die een video en een ruimtelijke installatie van belit sag en Merve Bedir samenbrengt. In haar werk onderzoekt sag de retoriek, presentatie en manipulatie van beelden, met een focus op de rol van de beeldmaker in de politiek van representatie. Bedir's praktijk richt zich op processen van stedelijke transformatie en appropriatie, migratie, collectiviteit en commoning, vanuit een ruimtelijk perspectief. Bij HMK werken zij voor het eerst samen om een tentoonstelling te creëren die beide praktijken combineert.

Hun gezamenlijke project richt zich op ‘uitwissing’ als bron om conflicten te lezen. In plaats van te reflecteren op wat er wordt getoond, en door wie, is het werk een onderzoek naar wat weggelaten wordt en hoe dit het collectieve geheugen beïnvloedt. Het werk kijkt naar hoe mensen zelf ook deelnemen aan een soort ‘actief vergeten’ waarmee zij een nieuw heden trachten te creëren. Daarnaast onderzoekt het werk hoe dat wat weggelaten is, toch nog zichtbaar is, omdat het in ons digitale tijdperk niet echt mogelijk is iets geheel te verwijderen. De tentoonstelling onderzoekt daarmee de onmogelijkheid om het zien van afbeeldingen ongedaan te maken, want het is de aard van beelden dat zodra ze ons systeem zijn binnengedrongen, ze deel van ons zijn, en meer dan dat: ze zijn ons.

Hotel Maria Kapel

Hotel Maria Kapel (HMK) is een artist-in-residence, tentoonstellingsruimte en cinema voor hedendaagse beeldende kunst in het stadscentrum van Hoorn; een historische stad 40 kilometer ten noorden van Amsterdam. HMK is een stichting met als doel beginnende en meer gevestigde kunstenaars uit binnen- en buitenland te ondersteunen in de productie van nieuw werk en het bevorderen van uitwisselingen tussen nationale en internationale kunstenaars, culturele instellingen en het publiek. De studio/expositieruimte van HMK is een vroeg zestiende-eeuwse kapel, omringd door een semi-private binnentuin. Deze prachtige, rustige en ruime werkomgeving biedt de artists-in-residence een unieke ruimte voor reflectie, experiment en productie. HMK plaatst de kunstenaar in het middelpunt van haar activiteiten en stimuleert het nemen van risico dat zij ziet als een belangrijk onderdeel van artistieke ontwikkeling. Het publieke programma van tentoonstellingen, screenings, lezingen, workshops en publicaties richt zich op het uitdagen van de perceptie van wat hedendaagse kunst is en brengt het publiek dichter bij de praktijk waarop het gebaseerd is.

Openingstijden

woensdag tot en met zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur

Contact


Hotel Maria Kapel
korte achterstraat 2a
1621 GA Hoorn
Nederland
Tel: 0229-752252

www.hotelmariakapel.nl
50 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Hotel Maria Kapel"