Karin Kuik

Expositie is afgelopen

Kunstroute Purmerend 2019

Tentoonstelling 05-10-2019 t/m 06-10-2019 > Purmerend
Karin Kuik Kunstroute Purmerend 2019
Tulp van caramel albast op een piramidevormige sokkel van Iers hardsteen.
Tijdens de Kunstroute Purmerend in het weekend van 5 en 6 oktober laat Karin Kuik samen met twee schilders een gevarieerd kunstaanbod zien in het inloophuis Wij Allemaal aan de Burg. D. Kooimanweg 11-13 te Purmerend. De drie kunstenaars verloten in dat weekend elk een kunstwerk waarvoor de bezoekers tegen een gering bedrag loten kunnen kopen. De opbrengst van de loterij komt ten goede aan de activiteiten van Wij Allemaal, het inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten.

Karin Kuik maakt figuratieve en abstracte beelden in serpentijn, albast en hardsteen. Haar figuratieve beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. De abstracte beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur en zijn organisch van vorm. Karin maakt ook foto’s waarin het abstraheren van beeldende aspecten zoals vorm, kleur, ruimte en licht haar bijzondere aandacht heeft. In de natuur is zij vaak op zoek naar de structuur. Thema’s zijn aarde, water, planten en dieren.

Peter Elias schildert vooral abstracte schilderijen in acrylverf aangevuld met andere materialen. Hij werkt vooral vanuit zijn gevoel. Vorm en kleur staan centraal in een krachtige penseelvoering.
Joke Sweers maakt tekeningen en schilderijen waarin de mens en natuur centraal staan. Soms zijn zelfgemaakte collages een inspiratiebron. Zij maakt gebruikt van verschillende technieken zoals houtskool, Oost-Indische inkt, stift, acrylverf en papier uit tijdschriften. De schilderijen zijn expressief en kleurig, de tekeningen zwart/wit met grijs en kleuraccenten.

Kom op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur naar Wij Allemaal om kunst te kijken. Doe mee aan de loterij en steun het inloophuis. En misschien hangt er binnenkort een uniek kunstwerk bij u aan de muur.
Karin Kuik Purmerend
Brancusischelp - caramelalbast
Karin Kuik Purmerend (2)
Gedragen - Indiaas speksteen
Karin Kuik Purmerend (3)

Karin Kuik maakt figuratieve en abstracte beelden in speksteen, serpentijn, albast, kalksteen en hardsteen. Haar figuratieve beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. De abstracte beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur en zijn organisch van vorm.

Daarnaast is Karin actief als fotograaf. Het abstraheren van beeldende aspecten zoals vorm, kleur, ruimte en licht heeft daarbij haar bijzondere aandacht. In de natuur is zij vaak op zoek naar de structuur. Thema's zijn aarde, water, planten en dieren. Bij gebouwen en stillevens staan lijnen, maar ook verval en kleuren centraal.

Contact

Karin Kuik
Purmerend
Nederland
Tel: 0643796304


karinkuik.exto.nl
196 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Karin Kuik"