Karin Kuik

Kunst in de Etalage

Tentoonstelling t/m 01-10-2021 > Purmerend
Karin Kuik Kunst in de Etalage
In aanloop naar de jaarlijkse Kunstroute Purmerend (1e weekend van oktober) wordt in de binnenstad van Purmerend onder de noemer Kunst in de etalage een wandelroute georganiseerd langs 21 etalages. Ik exposeer het glasobject 'Sitting on the dock of the bay' in de etalage van Foto Looman. Meer informatie op de website van het Kunstcollectief: www.kunstroutepurmerend.nl/kunst-in-de-etalage-2021/.
Karin Kuik Purmerend
Brancusischelp - caramelalbast
Karin Kuik Purmerend (2)
Gedragen - Indiaas speksteen
Karin Kuik Purmerend (3)
Ballerina, ruimtelijk glasobject gefused met Bullseye glas
Karin Kuik Purmerend (4)
Driehoekspalm (detail), foto van endemische palmsoort op Madagaskar

Karin Kuik maakt figuratieve en abstracte beelden in speksteen, serpentijn, albast, kalksteen en hardsteen. Haar figuratieve beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. De abstracte beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur en zijn organisch van vorm.
Vanaf 2019 maakt zij ook figuratieve objecten van gefused glas. Onderwerpen zijn onder andere vogels en ballet.

Daarnaast is Karin actief als fotograaf. Het abstraheren van beeldende aspecten zoals vorm, kleur, ruimte en licht heeft daarbij haar bijzondere aandacht. In de natuur is zij vaak op zoek naar de structuur. Thema's zijn aarde, water, planten en dieren. Bij gebouwen en stillevens staan lijnen, maar ook verval en kleuren centraal.

Contact

Karin Kuik
Purmerend
Nederland
Tel: 0643796304


karinkuik.exto.nl
17 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Karin Kuik"