Karin Kuik

Expositie is afgelopen

Gevarieerde expositie van 4Art in het Weefhuis

Tentoonstelling 25-03-2023 t/m 26-03-2023 > Zaandijk
Karin Kuik Gevarieerde expositie van 4Art in het Weefhuis
Op 25 & 26 maart 2023 exposeert 4Art van 11.00-17.00 uur in het Weefhuis aan de Lagedijk 39 te Zaandijk. Het Purmerendse Kunstcollectief is voor deze gelegenheid samengesteld uit twee schilders en twee beeldhouwers die een gevarieerde tentoonstelling laten zien.

Twee schilders
Peter Elias schildert vooral abstracte schilderijen in acrylverf aangevuld met andere materialen. Hij werkt vooral vanuit zijn gevoel. Vorm en kleur staan centraal in een krachtige penseelvoering.
Peter begon in 2005 met tekenen en schilderen bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend. Vanaf 2006 is hij zich gaan toeleggen op het acrylschilderen. Tot 2009 onder leiding van Wherelant-docent en mede-exposant Jimmy Mendizábal en van 2009-2012 bij de Purmerendse schilder Kees Kasbergen. Vanaf 2012 experimenteert hij met abstract schilderen na een serie lessen bij Wherelant. Peter is vijf jaar bij Leo Musch in Beauregard in Frankrijk geweest om daar grensverleggend te schilderen.

Jimmy Mendizábal schildert voornamelijk expressionistisch, figuratief en abstract.
Momenteel werkt hij aan thema’s zoals “De Paleornische koppen”, denkbeeldige koppen die zich ontwikkelen tot figuranten die op hun dunne poten lopen en dansen of zich voort bewegen op wielen.
Jimmy is in 1986 afgestudeerd aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam in de specialiteit: ’Vrije Schilderkunst’ en heeft in 2004 de Didactische Bijscholing Beeldende kunst op de Academie voor Beeldende Vorming te Amsterdam afgerond. Naast beeldend kunstenaar is hij parttime docent Kunstschilderen bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend.

Beelden en glasobjecten
Ietsje Arp maakt stenen beelden zowel figuratief als abstract. Een abstract beeld maken
vindt zij het meest spannend; je laten leiden door de vorm en de lijnen die na het hakken ontstaan
Inspiratie haalt ze uit de mens en de natuur. Opleiding; vanaf 2008 tot 2019 de zomercursus beeldhouwen op Terschelling bij de Friese Volkshogeschool (Fanny Kiezenberg). Vanaf 2009 beeldhouwles bij Rob Schreefel, Cultuurhuis Wherelant te Purmerend.

Karin Kuik maakt vanaf 2005 figuratieve en abstracte beelden in steen, met name in albast en serpentijn. Haar figuratieve beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. De abstracte beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur en zijn organisch van vorm.
Ook zij volgt momenteel lessen bij Rob Schreefel van Cultuurhuis Wherelant in Purmerend. Tot zijn overlijden in mei 2013 had zij elk jaar les bij Leo Musch in Beauregard (Frankrijk).
Sinds 2019 maakt zij geïnspireerd door natuur en mens objecten van glas en volgde zij les bij Nataliya Vladychko (Cultuurhuis Wherelant). Momenteel experimenteert zij met diverse glastechnieken, met name glasfusing.
Karin Kuik Purmerend
Brancusischelp - caramelalbast
Karin Kuik Purmerend (2)
Ballerina, ruimtelijk glasobject gefused met Bullseye glas
Karin Kuik Purmerend (3)
Driehoekspalm (detail), foto van endemische palmsoort op Madagaskar
Karin Kuik Purmerend (4)
Salto achterwaarts, serpentijn op Iers hardsteen

Karin Kuik maakt figuratieve en abstracte beelden in speksteen, serpentijn, albast, kalksteen en hardsteen. Haar figuratieve beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. De abstracte beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur en zijn organisch van vorm.
Vanaf 2019 maakt zij ook figuratieve objecten van gefused glas. Onderwerpen zijn onder andere vogels en ballet.

Daarnaast is Karin actief als fotograaf. Het abstraheren van beeldende aspecten zoals vorm, kleur, ruimte en licht heeft daarbij haar bijzondere aandacht. In de natuur is zij vaak op zoek naar de structuur. Thema's zijn aarde, water, planten en dieren. Bij gebouwen en stillevens staan lijnen, maar ook verval en kleuren centraal.

Contact

Karin Kuik
Purmerend
Nederland
Tel: 0643796304

karinkuik.exto.nl

79 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Karin Kuik