Karin Kuik

Expositie is afgelopen

En taille direct - Werken in steen

Tentoonstelling 15-04-2023 t/m 10-09-2023 > Purmerend
Karin Kuik En taille direct - Werken in steen
In het kunstkabinet toont het Purmerends Museum werk van zes kunstenaars uit Purmerend: Ietsje Arp, Karin van Berkel, Adri Biemond, Wieke Dekker, Marion Karremans en Karin Kuik. Elk van hen werd op enig moment in hun leven gegrepen door het beeldhouwen in steen. Zij maken allemaal gebruik van zowel zachtere steensoorten zoals speksteen of albast, maar ook van harde soorten zoals Franse kalksteen, serpentijn of Iers hardsteen. In de expositie zijn abstracte beelden te zien, veelal geïnspireerd door de natuur en organisch van vorm, naast figuratieve beelden die of stilistisch of meer natuurlijk zijn uitgewerkt.

Fotograaf Els Broers maakte tijdens het beeldhouwen van elke kunstenaar een portret. Deze foto's zijn eveneens onderdeel van de expositie.

Meer informatie: https://www.purmerendsmuseum.nl/En-taille-directe.-Werken-in-steen
Karin Kuik Purmerend
Brancusischelp - caramelalbast
Karin Kuik Purmerend (2)
Ballerina, ruimtelijk glasobject gefused met Bullseye glas
Karin Kuik Purmerend (3)
Driehoekspalm (detail), foto van endemische palmsoort op Madagaskar
Karin Kuik Purmerend (4)
Salto achterwaarts, serpentijn op Iers hardsteen

Karin Kuik maakt figuratieve en abstracte beelden in speksteen, serpentijn, albast, kalksteen en hardsteen. Haar figuratieve beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. De abstracte beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur en zijn organisch van vorm.
Vanaf 2019 maakt zij ook figuratieve objecten van gefused glas. Onderwerpen zijn onder andere vogels en ballet.

Daarnaast is Karin actief als fotograaf. Het abstraheren van beeldende aspecten zoals vorm, kleur, ruimte en licht heeft daarbij haar bijzondere aandacht. In de natuur is zij vaak op zoek naar de structuur. Thema's zijn aarde, water, planten en dieren. Bij gebouwen en stillevens staan lijnen, maar ook verval en kleuren centraal.

Contact

Karin Kuik
Purmerend
Nederland
Tel: 0643796304

karinkuik.exto.nl

79 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Karin Kuik