Peter Elias

Expositie is afgelopen

Kunstroute Purmerend 2019

Tentoonstelling 05-10-2019 t/m 06-10-2019 > Purmerend
Peter Elias Kunstroute Purmerend 2019
Zomer, abstract schilderij in acrylverf
Peter Elias Kunstroute Purmerend 2019 (2)
Abstract in groen
Peter Elias Kunstroute Purmerend 2019 (3)
Donkere bergen
Peter Elias Kunstroute Purmerend 2019 (4)
Stroming
Tijdens de Kunstroute Purmerend in het weekend van 5 en 6 oktober laat Karin Kuik samen met twee schilders een gevarieerd kunstaanbod zien in het inloophuis Wij Allemaal aan de Burg. D. Kooimanweg 11-13 te Purmerend. De drie kunstenaars verloten in dat weekend elk een kunstwerk waarvoor de bezoekers tegen een gering bedrag loten kunnen kopen. De opbrengst van de loterij komt ten goede aan de activiteiten van Wij Allemaal, het inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten.

Peter Elias schildert vooral abstracte schilderijen in acrylverf aangevuld met andere materialen. Hij werkt vooral vanuit zijn gevoel. Vorm en kleur staan centraal in een krachtige penseelvoering.

Joke Sweers maakt tekeningen en schilderijen waarin de mens en natuur centraal staan. Soms zijn zelfgemaakte collages een inspiratiebron. Zij maakt gebruikt van verschillende technieken zoals houtskool, Oost-Indische inkt, stift, acrylverf en papier uit tijdschriften. De schilderijen zijn expressief en kleurig, de tekeningen zwart/wit met grijs en kleuraccenten.

Karin Kuik maakt figuratieve en abstracte beelden in serpentijn, albast en hardsteen. Haar figuratieve beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. De abstracte beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur en zijn organisch van vorm. Karin maakt ook foto’s waarin het abstraheren van beeldende aspecten zoals vorm, kleur, ruimte en licht haar bijzondere aandacht heeft. In de natuur is zij vaak op zoek naar de structuur. Thema’s zijn aarde, water, planten en dieren.

Kom op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur naar Wij Allemaal om kunst te kijken. Doe mee aan de loterij en steun het inloophuis. En misschien hangt er binnenkort een uniek kunstwerk bij u aan de muur.
Peter Elias Purmerend
Bespiegelingen, acryl op doek, 40 x 50 cm
Peter Elias Purmerend (2)
Abstract in zwart, wit en roze, acryl op papier, 100 x 70 cm
Peter Elias Purmerend (3)
Tenderness, acrylverf op doek, 50 x 50 cm
Peter Elias Purmerend (4)
Storm, acrylverf op doek, 90 x 70 cm

Peter Elias maakt vooral abstracte schilderijen in acrylverf aangevuld met andere materialen. Werkt vanuit zijn gevoel, waarbij vorm en kleur in een krachtige penseelvoering centraal staan.

Peter begon in 2005 met tekenen en schilderen bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend. Vanaf 2006 is hij zich gaan toeleggen op het acrylschilderen. Tot 2009 onder leiding van Wherelant-docent Jimmy Mendizabal en van 2009-2012 bij de Purmerendse schilder Kees Kasbergen. Vanaf 2012 experimenteert hij met abstract schilderen na een serie lessen bij Wherelant. Peter is vijf jaar bij Leo Musch in Beauregard in Frankrijk geweest om daar grensverleggend te schilderen.

Contact

Peter Elias
Purmerend
Nederland
Tel: 0638196873

peterelias.exto.nl

11 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Peter Elias