Peter Elias

Expositie is afgelopen

Kunstroute Purmerend 2019

Tentoonstelling 05-10-2019 t/m 06-10-2019 > Purmerend
Peter Elias Kunstroute Purmerend 2019
Zomer, abstract schilderij in acrylverf
Peter Elias Kunstroute Purmerend 2019 (2)
Abstract in groen
Peter Elias Kunstroute Purmerend 2019 (3)
Donkere bergen
Peter Elias Kunstroute Purmerend 2019 (4)
Stroming
Tijdens de Kunstroute Purmerend in het weekend van 5 en 6 oktober laat Karin Kuik samen met twee schilders een gevarieerd kunstaanbod zien in het inloophuis Wij Allemaal aan de Burg. D. Kooimanweg 11-13 te Purmerend. De drie kunstenaars verloten in dat weekend elk een kunstwerk waarvoor de bezoekers tegen een gering bedrag loten kunnen kopen. De opbrengst van de loterij komt ten goede aan de activiteiten van Wij Allemaal, het inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten.

Peter Elias schildert vooral abstracte schilderijen in acrylverf aangevuld met andere materialen. Hij werkt vooral vanuit zijn gevoel. Vorm en kleur staan centraal in een krachtige penseelvoering.

Joke Sweers maakt tekeningen en schilderijen waarin de mens en natuur centraal staan. Soms zijn zelfgemaakte collages een inspiratiebron. Zij maakt gebruikt van verschillende technieken zoals houtskool, Oost-Indische inkt, stift, acrylverf en papier uit tijdschriften. De schilderijen zijn expressief en kleurig, de tekeningen zwart/wit met grijs en kleuraccenten.

Karin Kuik maakt figuratieve en abstracte beelden in serpentijn, albast en hardsteen. Haar figuratieve beelden zijn stilistisch uitgewerkt en bevatten weinig details. De abstracte beelden zijn vaak geïnspireerd door de natuur en zijn organisch van vorm. Karin maakt ook foto’s waarin het abstraheren van beeldende aspecten zoals vorm, kleur, ruimte en licht haar bijzondere aandacht heeft. In de natuur is zij vaak op zoek naar de structuur. Thema’s zijn aarde, water, planten en dieren.

Kom op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur naar Wij Allemaal om kunst te kijken. Doe mee aan de loterij en steun het inloophuis. En misschien hangt er binnenkort een uniek kunstwerk bij u aan de muur.
Peter Elias Purmerend
Stroming - acryl op papier, 100 x 70
Peter Elias Purmerend (2)
Abstract in zwart, wit en roze
Peter Elias Purmerend (3)
Abstract in rood en groen - acryl op papier, 70 x 50
Peter Elias Purmerend (4)
Kerststemming

Peter Elias (1956) schildert en tekent vanaf 2005. Maakt vooral abstracte schilderijen in acrylverf aangevuld met andere materialen. Werkt vooral vanuit zijn gevoel. Vorm en kleur staan centraal in een krachtige penseelvoering.

Contact

Peter Elias
Purmerend
Nederland
Tel: 0638196873


peterelias.exto.nl
374 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Peter Elias"