Annemieke Fictoor

Expositie stad & Ommeland

Tentoonstelling t/m 18-05-2021 > Groningen
openingstijden
DINSDAG T/M VRIJDAG: 10 – 18 UUR
ZATERDAG: 10 – 17 UUR


Vooralsnog is de expositie alleen op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak maken via de mail (info@galeriepaterswolde.nl) of een telefoontje (050-3096803) tijdens de openingstijden.

Veel mensen hebben onze mooie stad en provincie (her)ontdekt terwijl we noodgedwongen thuis zaten en niet ver konden reizen. Nieuwe plekken, maar ook bekende locaties met een frisse blik:Galerie Paterswolde staat te popelen om de impressies van deelnemende kunstenaars met u te delen.

Annemieke Fictoor heeft bij deze expositie een viertal werken (Ommeland) hangen.

Volg ook op Instagram

galeriepaterswolde
Annemieke Fictoor Groningen
Annemieke Fictoor Groningen (2)
Annemieke Fictoor Groningen (3)
'oranje boven'
stilleven met oranje viooltjes
2020
Annemieke Fictoor Groningen (4)
stilleven met blauwe druiven olieverf op paneel

Annemieke Fictoor (Groningen, 1955) werkt voor particulieren, bedrijven, musea, overheden, project-organisaties en instellingen op het gebied van cultuur en natuur. Exposeert met grote regelmaat in het noorden van het land. Fictoor studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen.

Naast een carrière als interieurarchitect en als grafisch vormgever schildert Fictoor stillevens & landschappen. De invloed van haar andere werkzaamheden zijn terug te zien in de schilderijen.
STILLEVENS - de composities staan als een huis. De objecten zijn geïsoleerd en onderling bijna architectonisch gerangschikt, met veel aandacht voor licht en restruimte. Het beeld is ‘schoon’ en rustig met veel aandacht voor detail. Vergankelijkheid en de ongewisheid van het leven spelen een belangrijke rol in haar werk. De intrinsieke schoonheid van oude en verweerde objecten contrasteert schel met de frisheid van ongerepte vruchten en bloemen. Het concept van het ‘verlaten ei’ verbeeldt de vraag naar de levensweg van het levende wezen dat het ei zojuist heeft verlaten. Waar gaat het allemaal toch heen?... Humor vormt een subtiele onderlaag in het werk, wat de schilderijen een aangenaam en licht karakter geeft.
LANDSCHAPPEN- De belijning en de schoonheid van het Groninger landschap vormen de grootste inspiratiebron voor Fictoor bij het schilderen van landschappen.

Mijn schilderijen te zien en te koop bij GALERIE APPELBERGEN (Galeriehouder: Ida van der Woude) Zuidveld 31 • 9755 TL Onnen (Gr). Geopend op zaterdag-en zondagen 13.00-17.00 uur. http://www.galerieappelbergen.nl

Openingstijden

na afspraak welkom in mijn atelier.

Stuur een bericht naar "Annemieke Fictoor"