Jan Baggen

Meer...
Expositie is afgelopen

In weer en wind, Pleinair schilderen in Nederland

Tentoonstelling 01-07-2017 t/m 30-09-2017 > Warnsveld

Expositie Jan Baggen: “In weer en wind!”

In het Warnsveldse Warnshuus is tot 1 oktober werk te zien van de PleiAir-schilder en tekenaar Jan Baggen .
Het is voorjaar en dat is de tijd bij uitstek dat schilders en tekenaars naar buiten gaan om in de vrije natuur te werken. Toch zijn er heel wat schilders die het hele jaar door de vrije natuur opzoeken. Juist van die lage grijze luchten en kolkende wolken wordt de PleiAir schilder helemaal wild.
Jan Baggen heeft op dat gebied zijn sporen verdiend. Voor Kluwer en later Wegener trok hij 14 jaar lang door het verspeidingsgebied van de krant om dat in total met ruim 4.000 tekeningen in beeld te brengen. Het buiten tekenen en inmiddels vaak schilderen is daarmee een wezenlijk onderdeel van zijn leven en werk geworden.
Het mooie van buiten werken is dat het ook een tijdsdocument is. In de tijd dat je bezig bent gebeurt er van alles. Het licht verandert. Er komen mensen, auto’s of schepen voorbij en de schilder, dat alles overziend, maakt een keuze. Doorgaans vervallen de vluchtige voorbijgangers.
Tekenpen en aquarelblokje en voor olieverf een handig klein Pochade-kistje zijn vanwege het compacte formaat het makkelijkst mee te nemen, gewoon in een rugzak. Nadeel is dat het formaat dan ook bescheiden blijft dus af en toe trekt hij bepakt en bezakt met veldezel en grote mappen er op uit om met flinke halen een wat robuuster beeld te kunnen schetsen van onze mooie omgeving
Het tekenen gebeurd voornamlijk met een rietpen. Gewoon zelf gesneden van riet dat langs de sloot groeit volgens een eeuwenoude tekentraditie.

Warnshuus, (winkelcentrum) Dreiumme, 43 Warnsveld tot 1 oktober 2017
Meer werk is te zien op
Website: www.janbaggen.nl
Weblog: www.janbaggen.blogspot.nl
Facebook: www.facebook.com/janbaggenatelier

Jan Baggen

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

zowel als illustrator actief als tekenaar en schllder van voornamelijk landschappen (Plein-Air) en tekenaar van mensen

Jan Baggen Zutphen

Jan baggen

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Jan Baggen"