KEKhuis

Expositie is afgelopen

Te kunst en Te kleur

Tentoonstelling 22-03-2024 t/m 01-04-2024 > Epe
KEKhuis Te kunst en Te kleur
KEKhuis Te kunst en Te kleur (2)
De Eper kunstenares Lidy Rensink heeft een passie voor kleur en noemt zich daarom ook ‘colorofiel’. Ze werkt met veel verschillende technieken en materialen die ze door elkaar husselt om zo te komen tot een werk waar de levendige kleuren vanaf spatten. Zoals Lidy zelf zegt ‘ik maak een soort kunstkleurencoctails waar de toeschouwer vrolijk van wordt. En daar word ik weer blij van’. Tijdens de expositie is ook werk te zien rond het thema abstractie fotografie. Hier werkt ze met een meer ingetogen kleurstelling en streeft er naar een zo onherkenbaar mogelijk beeld te tonen. De foto’s zijn veelal in haar woonomgeving gemaakt, in het bos rondom Epe en op Aruba. Van de abstracte afbeeldingen maakte ze collages. De expositie wordt zaterdag 23 maart om 16:00 uur geopend door Pauline Luijben, kunstenaar uit Welsum (voorheen Epe). De kleurrijke en veelzijdige expositie van Lidy Rensink is echter al een dag eerder, op vrijdag 22 maart vanaf 14:00 uur, te bezoeken.
De expositie is te zien in het KEKhuis van vrijdag 22 maart tot en met maandag 1 april 2024. Openingsdagen en tijden: vrijdag, zaterdag & zondag + paasmaandag van 14:00 tot 17:00 uur. Locatie: KEKhuis voor kunst en cultuur, Beekstraat 5 in Epe. Informatie: op de website van Lidy www.lidylike.com en via e-mail KEKhuisEpe@icloud.com
KEKhuis Epe
Het KEKhuis gelegen in het Beekpark

Ontstaan in 1984, was het KEKhuis in Epe in het verleden de thuisbasis voor een collectief van lokale (beeldend) kunstenaars: Kollektief Eper Kunstenaars, afgekort tot KEK, waaraan het kunsthuis ook zijn naam ontleent. Aanvankelijk vooral als galerie en nu als plek voor exposities van kunstenaars uit de regio, kleinschalige culturele activiteiten, voorstellingen en van lezingen. Ook staat het KEKhuis ter beschikking als tijdelijk atelier. Er is een intensieve samenwerking met allerlei organisatie binnen en buiten de gemeente Epe. Het KEKhuis is voor kunstenaars èn anderen een ontmoetingsplek voor kunst en cultuur. De missie van het KEKhuis is om professionele kunst laagdrempelig toegankelijk te maken voor jongeren en volwassenen via exposities en andere kunst- en culturele activiteiten. Veel activiteiten hebben een link met maatschappelijk relevante onderwerpen, zoals natuur en milieu, diversiteit, en cultureel erfgoed. In de zomer wordt beeldende kunst gecombineerd met gratis toegankelijke kleine concerten in het Beekpark.

Openingstijden

Tijdens activiteiten geopend op vrijdag +zaterdag +zondag van 14:00 tot 17:00 uur. En op aanvraag.

Stuur een bericht naar KEKhuis