KEKhuis

Expositie is afgelopen

Paard in Beeld

Tentoonstelling 01-06-2024 t/m 03-06-2024 > Epe
KEKhuis Paard in Beeld
KEKhuis Paard in Beeld (2)
KEKhuis Paard in Beeld (3)
KEKhuis Paard in Beeld (4)
KEKhuis Paard in Beeld (5)
Paarden- en kunstliefhebbers opgelet: van zaterdag 1 tot en met maandag 3 juni staat het KEKhuis in Epe volledig in het teken van het paard. Kunstenaars Diana Joseph, Myrthe van der Meer en Ellen Pitlo werken ieder in compleet verschillende disciplines - van beeldbouwen tot fotografie en van schilderen tot schrijven - maar wat hen bindt is hun liefde voor het paard. Om het 29-jarige bestaan van de Eper Paardenvierdaagse kleur te geven, bundelen ze daarom hun krachten tijdens de verkoopexpositie ‘Paard in Beeld’.

Diana Joseph is 'beeldbouwer'. Haar motto luidt: 'Twisting the past'. Zij raakte al vroeg gefascineerd door de tijdloze schoonheid van beelden en objecten uit Euro-Aziatische culturen. Haar werk is als een moderne knipoog naar het verleden: “Met name de paardenbeelden uit de Chinese Tangdynastie zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor mijn sculpturen. Het combineren van materialen als kunsthars met kneedbare epoxy bieden mij de mogelijkheid heel gevarieerde werken te maken, van kleine ezeltjes tot levensgrote paarden.”

Myrthe van der Meer schreef en illustreerde diverse boeken (onder andere PAAZ en Het houden van mannen), maar haar schilderijen en beelden draaien allemaal om haar grote liefde: het paard. “Paarden zijn voor mij één en al tegenstrijdigheid: sterk maar kwetsbaar, lomp maar elegant, gevoelig en koppig, aan de ene kant ware balletdansers en aan de andere kant idioot onhandig. Om dat allemaal te vangen, experimenteer ik graag met de meest uiteenlopende materialen. Het belangrijkste blijft echter de emotie: niet dat wat je ziet, maar dat wat je erbij voelt.”

Ellen Pitlo is als fotograaf steeds opnieuw op zoek naar de essentie van het paard. “Om die essentie vorm te geven, maak ik gebruik van beeldbewerking. Voor mij zijn paarden op hun mooist als ze ruimte hebben voor interactie, dus fotografeer ik ze dan ook het liefst in vrijheid.” Maar dat is nog niet alles, Ellen is ervan overtuigd dat paarden ons iets te vertellen hebben en heeft hier inmiddels 2 boeken over geschreven, Tussen vrouwen en paarden en Dansen met Cheyenne. Ook deze boeken zijn tijdens de expositie te zien en te koop.

De expositie wordt zaterdag 1 juni feestelijk geopend door Arjen Heerema. U bent vanaf 14:00 uur van harte welkom! De kunstenaars zijn de hele expositie aanwezig en delen graag hun verhalen met andere paarden- en kunstliefhebbers!

De expositie is te bezoeken in het KEKhuis op zaterdag 1 juni van 14:00 tot 17:00 uur, op zondag 2 juni van 11:00 tot 17:00 uur èn op maandag 3 juni van 11:00 tot 17:00 uur. Locatie: KEKhuis voor kunst en cultuur, Beekstraat 5 in Epe. Informatie: e-mail KEKhuisEpe@icloud.com
KEKhuis Epe
Het KEKhuis gelegen in het Beekpark

Ontstaan in 1984, was het KEKhuis in Epe in het verleden de thuisbasis voor een collectief van lokale (beeldend) kunstenaars: Kollektief Eper Kunstenaars, afgekort tot KEK, waaraan het kunsthuis ook zijn naam ontleent. Aanvankelijk vooral als galerie en nu als plek voor exposities van kunstenaars uit de regio, kleinschalige culturele activiteiten, voorstellingen en van lezingen. Ook staat het KEKhuis ter beschikking als tijdelijk atelier. Er is een intensieve samenwerking met allerlei organisatie binnen en buiten de gemeente Epe. Het KEKhuis is voor kunstenaars èn anderen een ontmoetingsplek voor kunst en cultuur. De missie van het KEKhuis is om professionele kunst laagdrempelig toegankelijk te maken voor jongeren en volwassenen via exposities en andere kunst- en culturele activiteiten. Veel activiteiten hebben een link met maatschappelijk relevante onderwerpen, zoals natuur en milieu, diversiteit, en cultureel erfgoed. In de zomer wordt beeldende kunst gecombineerd met gratis toegankelijke kleine concerten in het Beekpark.

Openingstijden

Tijdens activiteiten geopend op vrijdag +zaterdag +zondag van 14:00 tot 17:00 uur. En op aanvraag.

Stuur een bericht naar KEKhuis