SpringinTheater

Laatste week

Basiscursus Theatersport

Tentoonstelling t/m 22-04-2024 > Utrecht
Basiscursus Theatersport Utrecht
(2)
Theatersport is één van de meest bekende vormen van geïmproviseerd theater waarbij plot, rollen en enscenering terplekke ontstaan. Het publiek denkt actief mee en er is veel contact is met andere teams. Omdat in theatersport ‘fouten’ niet bestaan betekent het zowel voor toeschouwers als spelers een avondje uit! Leuk om naar te kijken, nog leuker om zelf te doen!
In 12 lessen van 2 uur komen de basisprincipes van theater en improvisatie aan bod waarmee je gaat oefenen aan de hand van diverse spelvormen. Onderwerpen die hierbij voorbij komen zijn bijvoorbeeld ‘durven’ spelen, creatieve processen, het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel. Voor deze basiscursus heb je geen ervaring op gebied van theater of improvisatie nodig.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater en de bekendste theatersportgames, en kun je deze toepassen. Deze beginnerscursus geeft je een goede basis om eventueel in te stromen bij een theatersportvereniging of eerst verder te ontwikkelen in de Vervolgcursus Theatersport of de cursus Verdiepend improviseren.

Informatie en inschrijving: https://springintheater.nl/basiscursus-theatersport
SpringinTheater Utrecht
SpringinginTheater.nl verzorgt cursussen en workshops voor particulieren (open inschrijving) en organisaties/bedrijven (in company) op gebied van improvisatie.
SpringinTheater Utrecht (2)
Ruimschoots parkeerplaats voor de deur
SpringinTheater Utrecht (3)
Studio (binnen)

Springintheater streeft ernaar improvisatietheater en beoefenaars hiervan op een hoger plan te brengen.

Om dit dit te bereiken worden thematische workshops op gebied van (en aanpalend aan) improvisatietheater georganiseerd. Hierbij wordt met name ook kruisbestuiving met andere disciplines nagestreefd.
Naast deze workshops worden regelmatig open podia verzorgd waar alle uitingsvormen van improvisatie welkom zijn.

Meer informatie is te vinden op onze website www.springinintheater.nl en onze facebookpagina https://www.facebook.com/Springintheater

Openingstijden

SpringinTheater verzorgt cursussen (open inschrijving) op maandagavond, dinsdagavond, woensdagavond en donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.
Incompanytrainingen worden door de week en overdag gegeven.

Stuur een bericht naar SpringinTheater