Morren Galleries

Expositie is afgelopen

Uitfeest

Tentoonstelling 06-09-2015 t/m 25-10-2015 > Utrecht
Morren Galleries Uitfeest
You and me Klee - Kalvis Zuters
Morren Galleries Uitfeest (2)
Solo voor een duo - Jan Bouman
Zoals altijd tijdens het Utrecht Uitfeest, de traditionele opening van het culturele seizoen, gaat het er ook bij Morren Galleries bruisend aan toe! De galerie, gevestigd nabij de Twijnstraat aan de Oudegracht 340, opent die dag een rijk gevulde en gevarieerde ten-toonstelling van vaste en nieuwe kunstenaars van de galerie.
Deze eerste tentoonstelling na de zomer toont een verrassende ‘sneakpeak’ van kunstenaars die het komende seizoen met een tentoonstelling in de galerie zullen uitpakken. Zo zijn er o.a. schilderijen en tekeningen te zien van de Nederlandse kunstenaars Jan Bouman, Frans Francis-cus, Wiebe Maliepaard, Victor Muller, Willem van der Hofstede en Gerard Huysman. Ook zijn buitenlandse kunstenaars ruim vertegenwoordigd zoals o.a. de Britse schilder Douglas Gray, de Belgische schilders Eddy Stevens en Walter Elst, plus schilderijen van Kalvis Zuters uit Let-land. Wie het openingswoord om 15.00 uur doet, is nog een verrassing!
Wie de galerie al langer kent, kent ook het werk van Jan Bouman, Victor Muller, Walter Elst en Eddy Stevens. Allemaal al lang verbonden aan de galerie en heel ervaren schilders. Walter Elst komt met een nieuwe serie uitzonderlijk verfijnd en levendig weergegeven vogeltjes, Victor Muller laat ons genieten van zijn prachtige Italiaanse verstilde landschappen en Jan Bouman neemt ons mee naar de wereld van het magisch realisme. Van Eddy Stevens zijn markante en fantasierijke tekeningen te zien die herinneringen oproepen aan oude tijden onder de veelzeggende titel “Het hedendaags verleden”. Ook van Wiebe Maliepaard worden er tekeningen en schilderijen geëxposeerd in een uiterst precieze en gedetailleerde techniek. De Stad Utrecht is verbeeld in het werk van Willem van der Hofstede en Gerard Huysman. Van beide schilders exposeren wij al sinds de zomer een prachtige serie schilderijen van Utrechtse stadsgezichten.

Frans Franciscus werd in de galerie al vertegenwoordigd met zijn portretten in olieverf op linnen en de fotoportretten die hij samen met zijn partner onder de naam Franciscus & Franciscus maakt. Nu hebben we ook vrij werk van zijn hand in huis. Zijn schilderijen zijn voorstellingen die refereren aan oude religieuze en kunsthistorische thema’s en zijn geschilderd in een onnavolgbare eigen stijl. Zijn werk is opgenomen in talloze prominente museale en particuliere collecties.

Douglas Gray is niet zozeer nieuw in de galerie - in onze vestiging in Amsterdam wordt zijn werk al langer geëxposeerd – maar wel voor het eerst te zien in onze vestiging in Utrecht. Zijn prachtige sfeervolle schilderijen van steden en het landschap zijn een lust voor het oog.
Volledig nieuw in de galerie is Kalvis Zuters. De uit Letland afkomstige kunstenaar schildert mensfiguren in een heel eigentijdse en bijzondere stijl. Ze roepen associaties op met de ingetogen sfeer in de portretten van Leonardo da Vinci en Jan van Eijck en doen qua vorm denken aan beelden van Brancusi.
Morren Galleries Utrecht

Een breed aanbod aan hedendaagse kunstenaars, uit binnen en buitenland. Gespecialiseerd in figuratieve kunst. Beeldhouwkunst, schilderijen, litho's, tekeningen. Een stevig platform voor kunstenaars, die we graag voorstellen aan onze verzamelaars en aan kunstliefhebbers.
Van harte welkom!

Openingstijden

vrijdag en zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
zondag: 12.00- 17.00 uur

Contact

Morren Galleries
Oudegracht 340
3511 PM Utrecht
Nederland
Tel: 06 54 91 61 31

www.morrengalleries.nl

285 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Morren Galleries