Morren Galleries

Expositie is afgelopen

Utrecht Uitfeest

Tentoonstelling 04-09-2016 t/m 09-10-2016 > Utrecht
Morren Galleries Utrecht Uitfeest
Morren Galleries Utrecht Uitfeest (2)
Zoals altijd tijdens het Utrecht Uitfeest, de traditionele opening van het culturele seizoen, gaat het er ook bij Morren Galleries feestelijk aan toe! De galerie, gevestigd nabij de Twijnstraat aan de Oude-gracht 340, opent die dag een rijk gevulde en gevarieerde tentoon-stelling van vaste en nieuwe kunstenaars van de galerie. Tijdens de-ze dag wordt ook de nieuw bestraatte werf ingewijd met een optre-den van de portretschilder Peter Smit door wie u zich kunt laten vereeuwigen in olieverf op doek!

Deze eerste tentoonstelling na de zomer toont de nieuwste werken van kun-stenaars die door Morren Galleries worden vertegenwoordigd. Zo zijn er o.a. schilderijen te zien van de Nederlandse kunstenaars Victor Muller, Gertjan Scholte-Albers en Hans Parlevliet alsook schilderijen van de in Nederland wonende maar van oorsprong Chinese schilderes Juane Xue en de Belgische schilder Walter Elst. De fotografie wordt vertegenwoordigd door Bethany de Forest, Arie van het Riet en het Berlijnse fotografen duo Billy und Hells. Daarnaast is er een gevarieerde collectie beelden in diverse technieken en materialen van de beeldhouwers Evert den Hartog, Erwin Meijer, Eric Boyer en Cecile Perra te zien.

Wie de galerie al langer kent, kent het werk van bovengenoemde kunstenaars. De meeste zijn al lang verbonden aan de galerie en hebben al een indrukwekkend oeuvre op hun naam staan. Telkens weer is het een verrassing om het nieuwste en laatste werk van de kunstenaars te ontvangen en we zijn er ook nu weer in geslaagd om er een fantastische tentoonstelling van te maken. Arie van het Riet is nieuw in de galerie. Zijn werk werd al geëxposeerd in onze vestiging aan de Stadhouderkade in Amsterdam en nu is Utrecht aan de beurt om kennis te maken met zijn bijzondere werk. De fotografie van Arie van het Riet is als het ware een versmelting van zijn wetenschappelijke achtergrond als ingenieur en fysicus en zijn liefde voor flora en fauna. Zijn foto’s zijn het resultaat van zorgvuldig samengestelde composities van (dode) dieren met planten en gewassen. De opstelling – een zogenaamd biorama – wordt voor een röntgenfilm geplaatst en vastgelegd op film. De röntgenfilm wordt in een donkere kamer ontwikkeld en vervolgens gescand, digitaal bewerkt en gedrukt. De uitkomsten zijn verbluffend en intrigerend; ze geven de structuur van zowel het dier als de gewassen weer in een welhaast ontroerende compositie en vorm.
Speciaal in de expositie is een groot werk van de bekende Utrechtse schilder Jopie Moesman ( 1909 -1988). Dit grote schilderij met een afmeting van 130 x 110 cm in olieverf op linnen schilderde Moesman in 1978 maar voltooide het niet. Dat is te zien aan de krijtstrepen die hij aanbracht om aan te geven waar hij nog wat wilde veranderen of toevoegen. Voor de liefhebber maar zeker ook voor de oprecht geïnteresseerde een bezoek aan de galerie waard!

Wij heten u allen van harte welkom om met ons het nieuwe culturele seizoen in te luiden onder het genot van een hapje en drankje! Tot zondag 4 september!
Morren Galleries Utrecht

Een breed aanbod aan hedendaagse kunstenaars, uit binnen en buitenland. Gespecialiseerd in figuratieve kunst. Beeldhouwkunst, schilderijen, litho's, tekeningen. Een stevig platform voor kunstenaars, die we graag voorstellen aan onze verzamelaars en aan kunstliefhebbers.
Van harte welkom!

Openingstijden

vrijdag en zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
zondag: 12.00- 17.00 uur

Contact

Morren Galleries
Oudegracht 340
3511 PM Utrecht
Nederland
Tel: 06 54 91 61 31

www.morrengalleries.nl

312 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Morren Galleries