Morren Galleries

Expositie is afgelopen

Woeste landschappen en vrije vogels

Tentoonstelling 08-04-2018 t/m 13-05-2018 > Utrecht
Morren Galleries Woeste landschappen en vrije vogels
Gertjan Scholte-Albers - Second Extraspectraal LW
Morren Galleries Woeste landschappen en vrije vogels (2)
Walter Elst - mannetje ijsvogel in rust
Morren Galleries Woeste landschappen en vrije vogels (3)
Gertjan Scholte-Albers - oud riet, jong riet
Al bent u midden in de stad, in Morren Galleries aan de Oudegracht 340 waant u zich vanaf zondag 8 april in de vrije natuur. Plein-air schilder GERTJAN SCHOLTE ALBERS heeft deze wintermaanden weer volop buiten gewerkt en presenteert zijn nieuwe collectie wilde bossen. De Belgische WALTER ELST richt zich de laatste tijd steeds meer op het schilderen van vogels. Ook hij toont zijn nieuwste werk. De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zondag 8 april om 15 uur door niemand minder dan Vogel- en Natuurbeschermer NICO DE HAAN.

Hulde aan de Schepping!
Vogels kijken is voor de Belgische fijnschilder Walter Elst (Antwerpen, 1955) al sinds zijn prille jeugd een passie, net als het schilderen. Pas sinds een aantal jaren is hij de twee gaan combineren: het schilderen van vogels. Walter Elst die bekendheid geniet vanwege zijn klassieke stillevens en trefzekere landschappen, was blij verrast toen hij merkte dat zijn hyperrealistisch geschilderde vogels door het publiek positief ontvangen werden. “Het doet me goed te ontdekken dat de natuur niet alleen voor mij, maar ook voor de toeschouwers van mijn werk zo’n geliefd onderwerp is. Dat is ook mijn voornaamste doel: hulde brengen aan de Natuur, aan de Schepping en dus ook aan zijn Schepper.” Aldus Walter. Hij verheugd zich nu al op het openingswoord van de bekende vogelbeschermer en ‘Baardmannetje’ Nico de Haan: “Ik heb heel wat van zijn Cd’s voor herkenning van vogelgeluiden in allerlei biotopen. Zijn stem ken ik dus maar al te goed. Wat een eer voor mij om Nico de Haan te ontmoeten!”

Fietskarretje
Gertjan Scholte Albers (Valthermond, 1971) schildert vanuit dezelfde overtuiging als zijn collega-kunstenaar Walter Elst: de schoonheid van de natuur is de leidraad. Al tijdens zijn studie aan de kunstacademie te Enschede besloot Gertjan het schilderen in een atelier te verwisselen voor de rijke ervaring van het buiten schilderen. Sindsdien trekt hij er dagelijks met zijn fietskarretje op uit, niet om de elementen te trotseren maar juist om deze te gebruiken om zijn beleving van het landschap dat zich voor hem uitstrekt te voeden. “Ik ervaar de wisselende atmosfeer, het directe licht en de enorme ruimte. Ze geven mij een gevoel van vreugde”. Opvallend is dat zijn landschappen er niet uitzien alsof ze naar de werkelijkheid geschilderd zijn. De doeken zijn veelal uitgevoerd in kleuren die de traditionele natuurliefhebber niet in zijn palet heeft. Contrasten van licht en donker die in het landschap voorkomen, zet hij om in experimentele, heldere kleuren.
Morren Galleries Utrecht

Een breed aanbod aan hedendaagse kunstenaars, uit binnen en buitenland. Gespecialiseerd in figuratieve kunst. Beeldhouwkunst, schilderijen, litho's, tekeningen. Een stevig platform voor kunstenaars, die we graag voorstellen aan onze verzamelaars en aan kunstliefhebbers.
Naast elke 6 weken een nieuwe tentoonstelling, met een opening, organiseren we ook veilingen, lezingen en diners. Van harte welkom!

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
zondag: 12.00- 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Morren Galleries"