Morren Galleries

Expositie is afgelopen

Liefde voor de materie

Tentoonstelling 22-02-2020 t/m 03-05-2020 > Utrecht
Morren Galleries Liefde voor de materie
Gertjan Scholte-Albers - V indian summer
Morren Galleries Liefde voor de materie (2)
Eric Boyer - Vessels
Morren Galleries Liefde voor de materie (3)
Peter Vanbekbergen
Morren Galleries Liefde voor de materie (4)
Martin Koole - Grote bonte specht
Gertjan Scholte Albers is een van de meest populaire landschapsschilders in de galerie. Met zijn kleurrijke expressieve schilderijen met als thema de natuur in zijn directe omgeving in Groningen, heeft hij een flinke fanbase gecreëerd. Hij werkt met een enorme hoeveelheid verf in zeer pasteuze toets. Kleur is een belangrijk beeldend middel waarmee hij diepe emoties tot uitdrukking kan brengen. In vele lagen bouwt hij zijn landschappen op. Als je de verfhuid van dichtbij bekijkt, is dat al een landschap op zichzelf!

Martin Koole is een impressionist, met een unieke eigen techniek en stijl, in zachte kleuren weet hij trefzeker mens en dier te portretteren. De bijna diffuse sfeer brengt een mooie balans met de krachtige penseelvoering. Koole is een echte tekenaar. Elk schilderij begint met een tekening, geïnspireerd door de sfeer van oude, korrelige foto’s. De portretten zijn nooit statisch, maar suggereren beweging. Met kwast en roller zet hij zijn schilderijen op, waarbij hij het niet schuwt om de verf, verf te laten zijn.

Peter Vanbekbergen maakt hondachtige wezens van keramiek.
Deze grote en kleine honden, lijken met hun half gesloten ogen altijd te genieten van de zon.
Opvallend is zijn fascinatie voor het onvolmaakte en het afwijkende. De kunstenaar heeft een voorliefde voor primitieve kunst: door het weglaten van het overbodige, ogen zijn honden puur. Dit wordt versterkt door het gebruik van ruwe klei die de honden een prachtige huid geven. Ze zien er misschien gevaarlijk en robuust uit maar zijn tegelijkertijd kwetsbaar en ontroeren ons.

Eric Boyer zocht meer dan 20 jaar naar een materiaal waarmee hij zich artistiek het beste kon uitdrukken. Na vele studies ontdekte hij de vaardigheden die nodig zijn om te werken met een materiaal als mesh (zeefgaas). Aan de ene kant soepel als klei maar ook veeleisend en hard als staal. De gaasfiguren van Boyer drukken de schoonheid van het menselijk lichaam uit.

Naast deze klassieke beelden, presenteren we voor het eerst Boyers grote geometrische hangende werken, die niet alleen aantrekkelijke van vorm in mesh zijn, maar ook interessante projecties op de muur geven. Ze lijken in slowmotion te bewegen en creëren hierbij in de projectie telkens een nieuw kunstwerk.
Morren Galleries Utrecht

Een breed aanbod aan hedendaagse kunstenaars, uit binnen en buitenland. Gespecialiseerd in figuratieve kunst. Beeldhouwkunst, schilderijen, litho's, tekeningen. Een stevig platform voor kunstenaars, die we graag voorstellen aan onze verzamelaars en aan kunstliefhebbers.
Van harte welkom!

Openingstijden

vrijdag en zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
zondag: 12.00- 17.00 uur

Contact

Morren Galleries
Oudegracht 340
3511 PM Utrecht
Nederland
Tel: 06 54 91 61 31

www.morrengalleries.nl

275 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Morren Galleries