Morren Galleries

Expositie is afgelopen

Monumentale beelden van Thomas Junghans

Tentoonstelling 15-08-2020 t/m 15-10-2020 > Utrecht
Morren Galleries Monumentale beelden van Thomas Junghans
Morren Galleries Monumentale beelden van Thomas Junghans (2)
Morren Galleries Monumentale beelden van Thomas Junghans (3)
Morren Galleries kondigt met trots aan dat ze vanaf heden de monumentale beelden van Thomas Junghans presenteren. Een beeldhouwer waar ze, naar eigen zeggen, al jaren grote bewondering voor koesteren.
Thomas Junghans (1956, Recklinghausen, Duitsland) heeft in Maastricht de Stadsacademie voor toegepaste kunsten doorlopen en de Jan van Eyck Academie. Hierna volgt hij ook nog de Fachhochschule in Aachen.
Junghans creëert abstracte sculpturen in steen, hout en brons, veelal torso's en oerportretten in een primitieve, kubistische en expressionistische beeldtaal. Ook schildert hij en maakt inkttekeningen.
Zijn beeldhouwwerken zijn monumentaal en robuust van karakter. Thomas laat het materiaal van zijn beelden voor zichzelf spreken: de figuren en koppen lijken met slechts enkele rake houwen hun vorm te hebben gekregen. Maar niets is minder waar. Thomas spreekt van een "gecontroleerd soort dronkenschap" waarin hij werkt. Telkens als hij aan het werk gaat, moet hij in zichzelf een bepaalde verlamming overwinnen. Dit omdat hij als beeldhouwer weet, dat als hij op een verkeerd moment iets doet, het kan gebeuren dat hij het bijzondere - zoals bijvoorbeeld de spanning of de samenhang - juist weer teniet kan doen of erger nog: onherroepelijk verpesten.
Met hun natuurlijke gratie vertegenwoordigen zijn beelden enigszins een archaïsche, onbekende natuur. Zijn manier van werken wijst terug naar die oorspronkelijke vormen waarin de realiteit als inspiratiebron plaats maakt voor de verbeelding. Zodanig benadrukt hij het zelfstandige karakter van de beeldhouwkunst.
Nieuwsgierig geworden naar het werk van Thomas Junghans: kom dan snel langs bij Morren Galleries om ze in werkelijkheid te bekijken!
Morren Galleries Utrecht

Een breed aanbod aan hedendaagse kunstenaars, uit binnen en buitenland. Gespecialiseerd in figuratieve kunst. Beeldhouwkunst, schilderijen, litho's, tekeningen. Een stevig platform voor kunstenaars, die we graag voorstellen aan onze verzamelaars en aan kunstliefhebbers.
Naast elke 6 weken een nieuwe tentoonstelling, met een opening, organiseren we ook veilingen, lezingen en diners. Van harte welkom!

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
zondag: 12.00- 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Morren Galleries"