Galerie Frank Welkenhuysen

Expositie is afgelopen

Qassim Alsaedy : New Works

Tentoonstelling 12-09-2020 t/m 12-10-2020 > Zeist
Galerie Frank Welkenhuysen Qassim Alsaedy : New Works
Garden for my Friends is een keramisch project ontstaan uit de decennialange samenwerking tussen Qassim Alsaedy en keramiste Brigitte Reuter
Galerie Frank Welkenhuysen Qassim Alsaedy : New Works (2)
Love Rhythms is een werk gemaakt van koper. De vierkante vorm met een gat is door Qassim Alsaedy ook in schilderijen en keramiek gebruikt. De vorm gaat terug op een antieke 4000 - 6000 jaar oude Sumerische vorm.
Galerie Frank Welkenhuysen Qassim Alsaedy : New Works (3)
Kunstenaar Qassim Alsaedy aan het werk aan een van zijn nieuwe koperwerken.
Galerie Frank Welkenhuysen Qassim Alsaedy : New Works (4)
Babylonian Song
Galerie Frank Welkenhuysen Qassim Alsaedy : New Works (5)
Desert tales, een keramisch werk bestaande uit 36 losse blokjes. Voortgekomen uit de samenwerking tussen Brigitte Reuter en Qassim Alsaedy
Ter gelegenheid van het Historisch Weekend Zeist en de open Monumentendag richten we op twee plekken rond het Broederplein bij Slot Zeist een presentatie in met werken van Qassim Alsaedy. Als geen ander leent het werk van Qassim Alsaedy zich om mensen via kunst over generaties, tijd en de geschiedenis na te laten denken. Een belangrijke bron van inspiratie voor Qassim zijn de sporen die mensen op een plek na laten. Hoe hij als kunstenaar de verhalen en de levens van de generaties voor ons leest uit de bewoning en het gebruik van een plek. Zijn werk gaat over mensen, verhalen en het verstrijken van de tijd. Bij de presentatie op vrijdag 12 september zal kunstenaar Qassim Alsaedy zelf aanwezig zijn. De keramische werken, ontstaan uit de samenwerking met keramiste Brigitte Reuter, zijn te bewonderen in de tuin op het adres Lageweg 11 te Zeist. Binnendoor wordt u dan begeleid naar de tweede locatie waar de schilderijen en de werken in koper getoond worden. Deze is gelegen aan Broederplein 13a. Op 12 september is de tentoonstelling vrij toegankelijk. Na 12 september is bezoek enkel op afspraak mogelijk. (06-25212877 / info@kunstexpert.com)

Op zaterdag 12 september geopend van 11.00 – 17.00 uur
De Witte Os, Lageweg 11, 3703 CA Zeist.
Galerie Frank Welkenhuysen, Broederplein 13a, 3703 CC Zeist

https://vimeo.com/197688560
www.kunstexpert.com
Galerie Frank Welkenhuysen Zeist
Welkom op het historische Broederplein in Zeist, onderdeel van het complex rond Slot Zeist.
Galerie Frank Welkenhuysen Zeist (2)
Wij zoeken en tonen bijzondere werken en laten ons daarbij leiden door onze zoektocht naar kwaliteit. We laten daarbij zowel figuratieve als abstracte kunstwerken zien. Dit is een reliëf uit 1974 van de kunstenaar Jaap Egmond. Op onze website kunt u zich oriënteren. Als u op zoek bent naar werk van een specifieke kunstenaar laat het ons weten, wij zijn graag bereid u te helpen.
Galerie Frank Welkenhuysen Zeist (3)
Deze aquarel met cavaleristen bij het verzorgen van hun paarden in een stal is aan het eind van de 19e eeuw (1898) gemaakt door Heinrich Maarten Krabbé. Ons werkveld strekt zich uit van de 19e eeuw tot nu. U kunt ook een beroep op mij doen als gecertificeerd registertaxateur voor schilderijen en kunst uit de 17e t/m 21e eeuw. Ook bent u bij ons welkom voor restauraties of een advies daarover.
Galerie Frank Welkenhuysen Zeist (4)
Wij vertegenwoordigen diverse belangrijke hedendaagse Nederlandse kunstenaars zoals Qassim Alsaedy.

Schilder en beeldhouwkunst uit de 19e en 20e eeuw. Hedendaagse en moderne kunst. Gecertificeerd register taxateur voor schilderijen en kunst uit de 17e eeuw t/m de 21e eeuw.

Openingstijden

U bent op afspraak 7 dagen in de week welkom.

Stuur een bericht naar "Galerie Frank Welkenhuysen"