Kasteel Tongelaar Mill

Expositie is afgelopen

Illustre

Tentoonstelling 04-09-2016 t/m 04-12-2016 > Mill en Sint Hubert
Kasteel Tongelaar Mill Illustre
Groeps-expositie op Kasteel Tongelaar met illustratief werk van Sander Dolstra, Nina Smit, Lonneke Leever en Monique Benthin.

Lonneke Leever (1987, Arnhem) is illustrator en papierkunstenaar. Ze studeerde in 2010 af aan de kunstacademie van Zwolle. Lonneke maakt haar illustraties van gekleurd papier. Ze knipt, vouwt, scheurt en plakt stukjes papier tot 3D-tafereeltjes, die ze vervolgens fotografeert. Kenmerkend voor haar werk zijn de wisselwerking tussen platte en drie dimensionale vormen, en het gebruik van warme en super-vrolijke kleuren. Lonneke werkt onder meer voor Pip Studio, Hema en Sesamstraat. Ze illustreerde de boeken Het vonkt in mij en Splinter en Zorro.

Nina Smit (1988, Apeldoorn) is sinds haar afstuderen in 2010 aan de Hogeschool voor de kunsten ArtEZ Zwolle aan het werk als illustrator. Haar illustraties stromen over van gevoel en van verhaal - twee dingen die ontzettend dicht bij haar liggen. In natuurlijke kleurschakeringen zet zij een gevoelige, ontwapenende en licht absurdistische sfeer neer waarmee zij een gevoel wil losmaken bij de kijker. Dat kan simpel een kleine glimlach zijn, bij het ontdekken van een slapend meisje onder de grote klauwen van een zachtaardige wolf. Of verwarring, over haar witte lokken die zich om zijn vingers winden. Maar ook verwondering, een vlaag van herkenning, liefde, spanning.

Sander Dolstra (1994, Nijmegen) is een heel jong talent. Hij studeerde deze zomer vers af aan de ArtEZ academie in Arnhem. Sander is een street art kunstenaar met directe en doeltreffende beelden. Sommige beelden zijn vrij expliciet en kunnen heftig overkomen. Als een kind droedelt en tekent hij op bestaande zwartwit foto’s die op indrukwekkend grote panelen staan. De symbolen die hij aanbrengt zijn autobiografisch, ze vertellen het verhaal van zijn leven in een tattoo stijl, vol diepgang en expressie. “Ik fascineer mij door deze symboliek en wilde mijn verhaal van mij af schrijven. Of de kijker mijn verhaal kan achterhalen is daarbij een vraag.”

Monique Benthin (1965, Antwerpen/Rotterdam) studeerde na een carriere als klassiek ballerina in 1999 zeer eervol af aan de Rotterdamse ‘Willem de Kooning’ Academie voor Schone Kunsten, afdeling 2D. Naast collages en fotografiewerken maakt Monique sculpturen en assemblage-kunst, is ze auteur en doet ze hele grote kunstpoducties voor kunstproducent Mothership in Rotterdam.

ILLUSTRE, de titel van de expositie, verwijst naar het Franse woord illustreren, maar kun je ook als ‘vermaard’ of ‘beroemd’ lezen. Alle deelnemende kunstenaars hebben hun geheel unieke wijze van tekenen gevonden en Kasteel Tongelaar heeft daarmee weer een heel veelzijdige tentoonstelling in huis. Komt dat zien! Van 5 september t/m 5 december. Openingstijden: elke zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur. Toegang gratis.

Kasteel Tongelaar ligt op een eeuwenoud landgoed van Brabants Landschap waar je ook heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het kasteel is elk weekend gratis te bezoeken. Er is een terras, veldwinkel, bierbrouwerij en koffiehuis waar je ook kunt lunchen.

Openingstijden

Elke zaterdag en zondag geopend van 10 tot 17 uur. Toegang gratis. Autonavigatie: Hoogedijk Mill.

Contact

Kasteel Tongelaar Mill
Tongenaar 12, autonavigatie: Hoogedijk Mill!
5451HS Mill en Sint Hubert
Nederland
Tel: 0619798599

www.kasteeltongelaar.nl

2487 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Kasteel Tongelaar Mill