Kunst Achter Dijken

Expositie is afgelopen

Festival Kunst Achter Dijken

Tentoonstelling 26-05-2017 t/m 28-05-2017 > Pingjum
Kunst Achter Dijken Festival Kunst Achter Dijken
Vrouwen in jurken gemaakt van afvalmateriaal, zoals kranten en plastic zakken, wijzen de bezoekers van het festival in Pingjum de weg (foto en ontwerp jurk: Elske Klik).
Kunst Achter Dijken Festival Kunst Achter Dijken (2)
De beschreven vogelhuisjes van Frederik Frans Beckmans, worden in de beeldentuin van het festival getoond.
Kunst Achter Dijken Festival Kunst Achter Dijken (3)
Film still uit de voorstelling 'Waailand': een cross over met poëzie, elektronische muziek en film/fotografie (foto: Stefan Belderbos).
Op vrijdagavond 26 mei opent het Festival Kunst Achter Dijken haar deuren. De vereniging Kunst Achter Dijken bestaat dit jaar 20 jaar en viert dat met een bruisend festival in het Friese dorp Pingjum, vlakbij de Afsluitdijk. Een festival vol beeldende kunst, muziek en bijzondere performances. Ook dit jaar is het hele dorp het 'festivalterrein' en zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden geopend.

Er zijn in totaal 7 expositieplekken in en rondom Pingjum, waar ruim 20 kunstenaars exposeren. Van iconen tot installaties, van sieraden tot enorme abstracte schilderijen, van volledig volgeschreven vogelhuisjes tot een mooie beeldentuin; het is er allemaal.
Een bijzondere vermelding verdient het 'jurkenproject' geïnitieerd door kunstenaar Elske Klik. Vier vrouwen paraderen tijdens het weekend door het dorp, gekleed in sierlijke jurken gemaakt van afvalmateriaal. Deze 'levende kunstwerken' wijzen de bezoekers van het festival de weg naar de eerstvolgende voorstelling en de mooiste exposities.

Naast beeldende kunst kunt u dit weekend ook genieten van prachtige muziek en live performances. Zo treedt YVI uit Sneek op. YVI werd in 2015 uitgeroepen tot 'De Beste Singer-songwriter van Noord-Nederland' en verzorgde het voorprogramma van Douwe Bob. In Pingjum speelt hij enkele nummers van zijn te verschijnen debuutalbum.
In Lokaalwerk in Pingjum zijn er optredens van saxofonist Bob Driessen, pianiste Kanako Inoue en cellist Nabiel Neaimi. Dit internationale trio, allen nu woonachtig in Sûdwest Fryslân, wisselt jazz moeiteloos af met sonates van Bach.
Ook is er de voorstelling 'Waailand', speciaal voor Kunst achter Dijken samengesteld. Waailand is een bijzondere cross over van poëzie, elektronische muziek en filmbeelden. Dichter Dien L. de Boer, muzikant Martijn Pieck en beeldend kunstenaar Stefan Belderbos namen het landschap van de Lytse Bouhoeke als thema voor deze voorstelling.

Toegang en locaties:
De toegang voor alle voorstellingen en exposities in Pingjum tijdens het festival (passe partout) bedraagt € 3,00. De tickets kunt u ter plekke kopen in het Dorpshuis, Lammert Scheltesstraat 12, of bij de kerk.

Openingstijden:
Vrijdagavond 26 mei vanaf 20.00 uur. Officiële opening om 20.30.
Zaterdag 27 mei van 12.00 tot 18.00
Zondag 28 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.kunstachterdijken.nl.

Vereniging Kunst Achter Dijken organiseert dit jaar een bijzondere expositie in de buitenlucht. Twintig kunstenaar uit Friesland presenteren hun foto's, objecten en installaties rondom het Friese dorp Pingjum. Geniet van het landschap en de kunst tijdens de Kunst Kuier XL in Pingjum.

Openingstijden

Doorlopend geopend (bij daglicht) en gratis toegang. Van zaterdag 21 mei tot en met zondag 19 juni.

Contact

Kunst Achter Dijken
Lammert Scheltesstraat 12
8749 GV Pingjum
Nederland
Tel: 0614514341

www.kunstachterdijken.nl

450 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Installatie

Stuur een bericht naar Kunst Achter Dijken