Kunst Achter Dijken

Kunst Kuier Pingjum

Tentoonstelling t/m 03-07-2021 > Pingjum
Kunst Achter Dijken Kunst Kuier Pingjum
Zicht op Pingjum, een van de beelden uit de expositie. Fotograaf: Marja Driessens Diessel
Kunst Achter Dijken Kunst Kuier Pingjum (2)
Lifepath, een van de foto's uit de expositie. Fotograaf: Nynke Brandsma
Vereniging Kunst Achter Dijken organiseert dit jaar een kunstkuier met twee vrij toegankelijke exposities in de buitenlucht waaraan 20 kunstenaars uit Friesland een bijdrage leveren. De fotografen, beeldhouwers, vormgevers, en schilders tonen in totaal meer dan 30 kunstwerken. In lijsten van anderhalve meter bij een meter zijn grote fotobeelden en installaties te zien. Daarnaast zijn er nog een aantal bijzondere objecten te zien langs de route.

Aan de zuidkant van het dorp is de eerste expositie ingericht. Deze expositie heeft een bijzonder thema: Uit de chaos van de wereld maak je uiteindelijk iets dat van jezelf is. Het thema sluit aan bij de pandemie die onze wereld op zijn kop heeft gezet. Maar het thema vertelt ook iets over hoe kunstwerken in het atelier kunnen ontstaan. Hoe allerlei beelden, woorden, klanken en gedachten door kunstenaars worden verwerkt en samengebald tot een nieuw werk. De kleuren spatten soms van de foto’s en je kunt luisteren en kijken naar de inspiratiebronnen van kunstenaars via een QRcode. Zo kun je genieten van een veld vol glazen bloemen, gemaakt van afgedankte glazen, borden en schalen, gemaakt door Elske Klik. Of neem plaats in een kunstwerk in de vorm van een spiraal van Tanja van Abbema en Bauke Terpstra. Daar, met de blik op de hemel, kan iedereen de eigen chaos aan nieuw opgedane gedachten en beelden ordenen en tot rust brengen.

Langs de slingerende Rommerdalaan richting de Middeleeuwse dijk de Pingjumer Halsbân is de tweede expositie ingericht met het Friese landschap als thema. In de grote omlijstingen zijn zowel foto's als beelden te zien. Het landschap met de akkers en weiden en het mooie uitzicht op de zeedijk, vormde de inspiratiebron voor de kleurrijke, poëtische en soms ook kritische kunstwerken.

De deelnemende kunstenaars zijn: Tanja van Abbema, Stefan Belderbos, Ernst Bernson, Dien L. de Boer en Tjitske Andriesse, Frans Boomsma, Nynke Brandsma, Marja Driessens-Diessel, Anna Akke Fopma, Gerben Gerbrandy, Peter Hebbing, Ab Hofstra, Jan Hofstra, Elske Klik, Gitta Overmaat, Alwin Overwater, Albert Smit, Bauke Terpstra, Froukje Torensma en Yvonne Willems.

De Kunst Kuier begint net buiten het dorp langs het schelpenpad, tegenover de Burenlaan1 in Pingjum. Meer informatie over de Kunst Kuier is te vinden op www.kunstachterdijken.nl.

Vereniging Kunst Achter Dijken organiseert dit jaar, in verband met corona geen kunstfestival maar twee exposities in de buitenlucht. Twintig kunstenaar uit Friesland presenteren hun foto's, objecten en installaties rondom het Friese dorp Pingjum. Geniet van het landschap en de kunst tijdens de Kunst Kuier Pingjum.

Openingstijden

Doorlopend geopend (bij daglicht) en gratis toegang. Van zaterdag 5 juni tot en met zaterdag 3 juli.

Stuur een bericht naar "Kunst Achter Dijken"