Kunst Achter Dijken

Expositie is afgelopen

Kunst Kuier XL

Tentoonstelling 21-05-2022 t/m 19-06-2022 > Pingjum
Kunst Achter Dijken Kunst Kuier XL
'Geweckt' is een foto van Stefan Belderbos die zowel onderdeel uitmaakt van de Kunst Kuier XL als van de theatervoorstelling
Van zaterdag 21 mei tot en met zondag 19 juni is er opnieuw een bijzondere wandeling uitgezet rond Pingjum. Na een succesvolle eerste Kunst Kuier komt vereniging Kunst Achter Dijken dit jaar met een Kunst Kuier XL. Verspreid over een afstand van anderhalve kilometer staan meer dan 50 kunstwerken. Grote foto’s, installaties, schilderijen, gedichten en multimedia projecten van 20 kunstenaars maken de wandeling tot een verrassend avontuur.

Tijdens de laatste twee weekenden van de Kunst Kuier vinden er in Pingjum extra activiteiten plaats. Zo is er de theatervoorstelling 'Het einde van een klimaatactivist' die tussen de kunstwerken van de Kunst Kuier plaatsvindt. In het laatste weekend van de Kuier, op 18 en 19 juni, openen een aantal kunstenaars de deuren van hun atelier en zijn er exposities in he Dorpshuis, kerken en schuren. Ook zijn er dan muziekoptredens in het dorp en zijn er diverse terrassen geopend.

De Kunst Kuier begint net buiten het dorp, over de brug van de Penjumer Feart, tegenover de Burenlaan 1. De expositie begint langs het schelpenpad en gaat daarna verder over de Molenlaan naar de Rommerdalaan. Wie verder wil wandelen kan via de Riegeweg een mooi ommetje door de velden maken. Ook kan men over de Middeleeuwse dijk de Pingjumer Gulden Halsband naar de zeedijk lopen voor een prachtig uitzicht. Aan het begin van de route staan informatieborden met plattegrond. De plattegrond (met wandelroutes) is ook te downloaden van onze site.

De toegang voor de meeste activiteiten is gratis. Alleen voor de theatervoorstelling moeten online (via de site van Kunst Achter Dijken) kaarten worden besteld.

Vereniging Kunst Achter Dijken organiseert dit jaar een bijzondere expositie in de buitenlucht. Twintig kunstenaar uit Friesland presenteren hun foto's, objecten en installaties rondom het Friese dorp Pingjum. Geniet van het landschap en de kunst tijdens de Kunst Kuier XL in Pingjum.

Openingstijden

Doorlopend geopend (bij daglicht) en gratis toegang. Van zaterdag 21 mei tot en met zondag 19 juni.

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Installatie

Stuur een bericht naar Kunst Achter Dijken