in de oude victor

Expositie is afgelopen

Funs Erens: De schoonheid van groei en verval

Tentoonstelling 26-06-2016 t/m 24-07-2016 > Batenburg
in de oude victor Funs Erens: De schoonheid van groei en verval
in de oude victor Funs Erens: De schoonheid van groei en verval (2)
Vanaf 26 juni is in de Oude of St Victorkerk in Batenburg een expositie te zien met werk van Funs Erens, onder de titel 'De schoonheid van groei en verval'.

Funs Erens maakt schilderijen over organische processen. Die processen bootst hij niet na, hij toont hun verwantschap met het creatieve proces, door het toeval een rol te geven in zijn werk.

Funs streeft naar een subtiel evenwicht tussen kleur, transparantie en compositie. Hij gebruikt een gematigd kleurpalet geïnspireerd door (bijvoorbeeld) de kleuren in een verweerde muur of grote kale ijsvlaktes.

De expositie is op zondagen te bezoeken tussen 12 en 17 uur, van 26 juni tm 24 juli.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een pittoresk stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 7 mei t/m 24 september 2023
zondags van 13 tot 17 uur (ook op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag, en op zaterdag van Monumentenweekeinde)

Stuur een bericht naar in de oude victor