in de oude victor

Expositie is afgelopen

Schilderijen van Karin Elfrink

Tentoonstelling 28-08-2016 t/m 18-09-2016 > Batenburg
in de oude victor Schilderijen van Karin Elfrink
bomen in de bossen bij Babberich
In de mooie, kleine Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg zijn vanaf 28 augustus schilderijen te zien van de Nijmeegse kunstenares Karin Elfrink.

Het werk van Karin Elfrink gaat over de wereld waarin zij leeft en de beelden die dagelijks op haar afkomen. Ruimte en tijd spelen daarin de hoofdrol.

De laatste jaren schildert Karin Elfrink het landschap, met name de bossen van Beek waar zij opgroeide. Dat landschap is voor haar niet zomaar een achtergrond, maar een ruimte waar zij een binding mee heeft. De hellingen, de bomen en het gebladerte, het licht en het groen in z'n vele schakeringen - samen vormen ze plekken die zij ooit heeft betreden en altijd heeft gekend.

In het landschap van je persoonlijke geschiedenis blijken ruimte en tijd verbonden en beleef je je omgeving eerder dan dat je die waarneemt. De schilderijen van Karin Elfrink laten je delen in haar ervaringen. Als toeschouwer voel je je direct opgenomen in haar landschappen en verkeer je in een wereld vol kleur en beweging.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een pittoresk stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 7 mei t/m 24 september 2023
zondags van 13 tot 17 uur (ook op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag, en op zaterdag van Monumentenweekeinde)

Stuur een bericht naar in de oude victor