in de oude victor

Expositie is afgelopen

Wim Zurné: schilderijen en grafiek

Tentoonstelling 09-07-2017 t/m 23-07-2017 > Batenburg
in de oude victor Wim Zurné: schilderijen en grafiek
Ekster van Wim Zurné, 65 x 120 cm
Wim Zurné verwierf bekendheid met zijn robuuste landschappelijke kleuretsen. Van daaruit ontwikkelde hij zich verder: de achtergrondtekeningen van de abstracte landschappen kwamen op de voorgrond, hij schilderde in olieverf en acryl, en drukte op andere materialen dan papier.
Hij raakte geïnspireerd door fossielen, versteende voorwerpen, grottekeningen – dingen die zo oud zijn dat ze enerzijds heel mysterieus zijn en anderzijds heel gewoon. De vereenvoudiging van techniek en de helderheid van vorm leiden tot beelden die eruitzien alsof ze altijd al bestaan hebben, alsof ze door de eeuwen zijn gevormd, in plaats van door mensenhanden.
Wim Zurné studeerde aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en exposeerde in heel Europa en Amerika.

De expositie is op zondagen gratis te bezoeken van 13 tot 17 uur.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een pittoresk stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 7 mei t/m 24 september 2023
zondags van 13 tot 17 uur (ook op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag, en op zaterdag van Monumentenweekeinde)

Stuur een bericht naar in de oude victor