in de oude victor

Expositie is afgelopen

Lia Stouten: Verbeeldingen in boeken

Tentoonstelling 06-08-2017 t/m 27-08-2017 > Batenburg
in de oude victor Lia Stouten: Verbeeldingen in boeken
onderdeel van 'Leestafel' van Lia Stouten
in de oude victor Lia Stouten: Verbeeldingen in boeken (2)
boekrol, Lia Stouten
Lia Stouten is grafisch kunstenaar en woont en werkt in Bennekom. Ze gebruikt diverse druktechnieken op verschillende soorten papier. In haar werk verwijst ze naar haar belangstelling voor schrift, boekdrukkunst en de universele taal van de mens.
Stouten maakt boeken en prenten, en past druktechnieken toe in ruimtelijke installaties waarmee ze vanuit het platte vlak de ruimte onderzoekt.
Kenmerkend voor het werk van Stouten zijn het heldere kleurgebruik en symbolen waarmee ze oerbegrippen als water, huis en zon verbeeldt. Ritmes uit de natuur - wolkenluchten, patronen in een landschap - vertaalt ze naar grafische elementen.
In de Oude Victor is onder andere de installatie “Leestafel” te zien. Gerangschikte gevouwen cirkels van papier liggen in lange rijen op een tafel, wat iets van oneindigheid suggereert. Krantenberichten en natuurpatronen zijn met elkaar verweven. Narigheid uit de wereld is voor even opzij gezet, schoonheid voert de boventoon.

6 t/m 27 augustus 2017 op zondagen 13-17 uur. Toegang gratis.
Meer informatie: www.indeoudevictor.nl www.facebook.com/indeoudevictor/ www.liastouten.nl
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een pittoresk stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 7 mei t/m 24 september 2023
zondags van 13 tot 17 uur (ook op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag, en op zaterdag van Monumentenweekeinde)

Stuur een bericht naar in de oude victor