favorietenVerwijder uit favorieten

in de oude victor

Meer...
Expositie is afgelopen

Ellen Grote Beverborg en Suiling Yan: schilderijen

Tentoonstelling 03-09-2017 t/m 17-09-2017 > Batenburg
in de oude victor Ellen Grote Beverborg en Suiling Yan: schilderijen

Ellen Grote Beverborg, z.t.

in de oude victor Ellen Grote Beverborg en Suiling Yan: schilderijen (2)

Suiling Yan, Pinky Shell

Bij de laatste tentoonstelling van dit seizoen in de Oude Victor tonen twee vrouwen hun werk: Ellen Grote Beverborg en Suiling Yan. Beiden gebruiken in hun werk beelden die wij herkennen uit de natuur, maar elk creëren zij een heel eigen wereld.

In haar landschappen gevuld met planten, bloemen en dieren verwerkt Ellen Grote Beverborg de ruimtelijkheid en het monumentale van het landschap, naast concrete details om op in te zoomen. Transparante lagen combineert zij met dikke pasteuze verf. In recent werk roepen transparante witte lagen een ijle etherische tussenwereld op, die contrasteert met de meer kleurrijke aardse zinnelijke landschappen.

Objecten uit de natuur zijn modellen van de schilderijen van Suiling Yan. Vooral dingen die aangetast en gevormd zijn door de tijd: een steen, een aangespoelde schelp, maar ook vergankelijke dingen als bloemen en fruit. Voor haar vertelt ieder object zijn eigen verhalen met vormen, kleuren en lijnen. Door aandachtig waarnemen en schilderen probeert zij de sporen van de natuur te traceren en de wereld van deze objecten te leren kennen.

De expositie is op zondagen van 13 tot 17 uur gratis te bezoeken.

in de oude victor

  • Schilderkunst
  • Sculptuur
  • Grafiek
  • Tekeningen

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een oud stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 26 mei t/m 29 sept 2019
zondags van 13 tot 17 uur (ook Tweede Pinksterdag en zaterdag van Monumentenweekeinde
zondag 28 juli gesloten

in de oude victor Batenburg

entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

Stuur een bericht naar "in de oude victor"