in de oude victor

Expositie is afgelopen

Annemarie van Balen: tekeningen

Tentoonstelling 17-06-2018 t/m 01-07-2018 > Batenburg
in de oude victor Annemarie van Balen: tekeningen
in de oude victor Annemarie van Balen: tekeningen (2)
Annemarie van Balen maakt tekeningen met brede kwast in blauwe verf, die een weerklank zijn van schaduw, licht en ruimte. De meeste van haar tekeningen zijn op (zeer) groot formaat. In hun ruimtelijkheid zijn ze indrukwekkend aanwezig op de hoge muren in de Oude Victor.
Annemarie van Balen werkt aan de hand van studies, foto’s, tekeningen en modellen, waarmee ze de ruimte verkent, schaduwen vastlegt en observaties uitpluist. Vanuit die basis krijgt het beeld vorm.
Je ziet in haar werk hoe een lijn een vlak kan worden, hoe licht volume kan krijgen, of schaduw een lichaam wordt. De ondeelbaarheid van voor en achter, van schaduw en object, is leidraad bij de poging het gebied zichtbaar te maken op de grens van ruimtelijkheid en het platte vlak. Waar massa en transparantie, het aanwezige en het afwezige elkaar ontmoeten.
Het is werk om in op te gaan, en om in de sfeervolle kerkruimte in alle rust tot je te laten doordringen.

De expositie is gratis toegankelijk op zondagen van 13 tot 17 uur
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een oud stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 26 mei t/m 29 sept 2019
zondags van 13 tot 17 uur (ook Tweede Pinksterdag en zaterdag van Monumentenweekeinde
zondag 28 juli gesloten

Stuur een bericht naar "in de oude victor"