in de oude victor

Expositie is afgelopen

Brigitte Gmachreich-Jünemann: Waterspel -etsen

Tentoonstelling 08-07-2018 t/m 22-07-2018 > Batenburg
in de oude victor Brigitte Gmachreich-Jünemann: Waterspel -etsen
in de oude victor Brigitte Gmachreich-Jünemann: Waterspel -etsen (2)
Water is een terugkerend thema in het werk van Brigitte Gmachreich. Haar boeit met name hoe water in al z'n gedaanten uiteenlopende stemmingen kan oproepen: een kalm meer met een perfect spiegelend oppervlak, onstuimig water met wervelingen en structuren, de verwrongen reflecties in stromend water, water dat net zo goed vriendelijk kan zijn als zeer angstaanjagend. Onder invloed van de omgeving, van licht en wind wisselt water bovendien voortdurend van kleur en structuur.

Met diverse grafische technieken -ets, droge naald, aquatint- creëert Brigitte Gmachreich werk waarin de kleur- en structuurvlakken op eenzelfde manier steeds wisselen en elkaar versterken.

de expositie is zondagen tussen 13 en 17 uur gratis te bezoeken.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een oud stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 26 mei t/m 29 sept 2019
zondags van 13 tot 17 uur (ook Tweede Pinksterdag en zaterdag van Monumentenweekeinde
zondag 28 juli gesloten

Stuur een bericht naar "in de oude victor"