in de oude victor

Expositie is afgelopen

Thea Zweerink

Tentoonstelling 26-08-2018 t/m 09-09-2018 > Batenburg
in de oude victor Thea Zweerink
Thea Zweerink schildert en tekent mensen met een verhaal, welk verhaal is niet altijd duidelijk, maar wel voelbaar. Haar streven is om de ziel van de mens weer te geven. Haar inspiratie haalt ze uit oude foto’s van onbekende mensen.
De duidelijk zichtbare lagen in de werken duiden op een verleden dat geweest is. De mensen zijn vaag weergegeven, dit benadrukt de herinnering, die ook niet altijd even scherp is.
Thea blijft steeds zoeken naar verschillende ondergronden en technieken om de mens weer te geven. Naast tekenen en schilderen maakt ze ook installaties zowel voor binnen als voor buiten.
Speciaal voor de tentoonstelling in de Oude Victor maakt Thea een werk waarbij de geschiedenis van Batenburg het uitgangspunt is.
Op zondagen van 13 tot 17 uur gratis te bezoeken.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een oud stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 26 mei t/m 29 sept 2019
zondags van 13 tot 17 uur (ook Tweede Pinksterdag en zaterdag van Monumentenweekeinde
zondag 28 juli gesloten

Stuur een bericht naar "in de oude victor"