in de oude victor

Expositie is afgelopen

Carien Engelhard

Tentoonstelling 26-05-2019 t/m 10-06-2019 > Batenburg
in de oude victor Carien Engelhard
Vingerafdrukken in notenkorrelbruin. Papiersnedes op rijstpapier. 3 x 60 x 600 cm 2015
Het werk van Carien Engelhard- opgeleid als beeldhouwer aan de Rietveld academie- kun je tekenen noemen met een ruimtelijke toevoeging.
Snijden, buigen en het ophangen van papier om licht en schaduw duidelijk te laten meespelen. Of zoals de serie grote tekeningen van een perenboom laat zien; de schaduw van de boom op drie momenten van de dag zodat de boom als een soort zonnewijzer het verstrijken van het licht en de tijd toont
Haar tekeningen zijn vaak (maar niet altijd) in zwart, wit en alle tussentonen van grijs en wit. Ze zijn allerminst somber van stemming, en net als in Chinese inkt tekeningen kun je er alle nuances van de natuur in herkennen.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een oud stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 26 mei t/m 29 sept 2019
zondags van 13 tot 17 uur (ook Tweede Pinksterdag en zaterdag van Monumentenweekeinde
zondag 28 juli gesloten

Stuur een bericht naar "in de oude victor"