in de oude victor

Expositie is afgelopen

Cor Knops: schilderkunstige architectonische composities. 2- en 3-dimensionaal werk

Tentoonstelling 14-07-2019 t/m 21-07-2019 > Batenburg
in de oude victor Cor Knops: schilderkunstige architectonische composities. 2- en 3-dimensionaal werk
in de oude victor Cor Knops: schilderkunstige architectonische composities. 2- en 3-dimensionaal werk (2)
Cor Knops (schilder-tekenaar-beeldhouwer-fotograaf ) toont schilderijen en sculpturen met abstract-geometrische voorstellingen. Doordat hij de onderwerpen in zijn werk sterk vereenvoudigt, verleg je als toeschouwer je aandacht als vanzelf naar de wijze waarop de werken zijn samengesteld: de compositie van de vormen , de structuur, gelaagdheid, en kleur van de verf. Uiteindelijk staat daardoor het werk zelf centraal, in plaats van de werkelijkheid van waaruit het schilderij is ontstaan.
Onder de 3-dimensionale werken in deze expositie zijn kleine intieme werken, niet groter dan de schijven van een sjoelbak! Zelfs aan het ruimtelijke werk is duidelijk te zien dat verf, kleur en niet-kleur belangrijk zijn voor de schilder Knops.
Cor Knops is opgeleid aan Sint Lucas Boxtel, Academie Industriële Vormgeving Eindhoven en de Jan van Eijckacademie te Maastricht.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een oud stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 26 mei t/m 29 sept 2019
zondags van 13 tot 17 uur (ook Tweede Pinksterdag en zaterdag van Monumentenweekeinde
zondag 28 juli gesloten

Stuur een bericht naar "in de oude victor"