in de oude victor

Expositie is afgelopen

Wanda Janota - assemblages

Tentoonstelling 06-06-2021 t/m 27-06-2021 > Batenburg
in de oude victor Wanda Janota - assemblages
Wanda Janota, Globetrotter
in de oude victor Wanda Janota - assemblages (2)
Wanda Janota, assemblage
Als basis voor haar assemblages gebruikt Wanda Janota dikwijls een foto die wat vervreemdend is, uit balans, uitdagend en bijzonder. Daaruit verwijdert ze elementen en voegt er nieuwe materialen aan toe zoals ijzerdraad, touw, draad en kleine voorwerpen. Zo ontstaat een theaterachtig schouwspel.

Het afgelopen jaar werkte Wanda Janota aan haar project ‘Globetrotters, in de ban door een pandemie’. Globetrotters willen ontdekken, verkennen, zich verbazen, zien hoe andere bewoners van de globe leven en werken, en genieten van de natuur. Ze gaan op zoek naar dat wat ze nog niet kennen. Maar wat gebeurt er met globetrotters als ze in een pandemie verstrikt raken? Geen kant op kunnen? Hoe vinden zij dan hun draai?

te bezoeken op zondagen van 13 tot 17 uur, toegang gratis
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een pittoresk stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 6 juni t/m 26 september 2021
zondags van 13 tot 17 uur (ook zaterdag van Monumentenweekeinde)

Stuur een bericht naar "in de oude victor"