in de oude victor

Expositie is afgelopen

Inez Odijk: Grafiek

Tentoonstelling 04-07-2021 t/m 18-07-2021 > Batenburg
in de oude victor Inez Odijk: Grafiek
Inez Odijk tekent met inkt op papier of met een guts in houtplaten die zij afdrukt. In haar werk worden fragmenten uit de natuur met elkaar verbonden, waarin soms een mensfiguur verschijnt, dan weer verdwijnt.
Haar werk wandelt voortdurend tussen een binnen- en een buitenwereld, en onderzoekt de verbinding daartussen: hoe verhouden wij ons tot de natuur?
Gek genoeg werkt zij nooit 'naar de natuur': herinneringen die ergens zijn opgeslagen vertalen zich intuïtief in patronen en structuren die haar werk kenmerken. Zinderend lopen stippels, streepjes en gestuurde krasjes in elkaar over waardoor een spel tussen licht en donker ontstaat. Meestal in zwart/wit maar soms in een enkele kleurtoon.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een pittoresk stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 7 mei t/m 24 september 2023
zondags van 13 tot 17 uur (ook op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag, en op zaterdag van Monumentenweekeinde)

Stuur een bericht naar in de oude victor