in de oude victor

Anita Kremers | textielkunst

Tentoonstelling t/m 08-08-2021 > Batenburg
in de oude victor Anita Kremers | textielkunst
In haar vaak manshoge sculpturen voegt Anita Kremers harde vormen en zachte materialen samen tot een beeld dat nostalgie en verwondering oproept. Oude dekens en gedragen kleding bedekken vormen en gebruiksvoorwerpen. Min of meer herkenbaar en tegelijkertijd vreemd roepen ze een Alice-in-Wonderlandachtige ervaring op.
Ook haar borduurwerken zijn een mix van kleur en structuur, waarin zij allerlei steken en steekjes combineert met applicaties, kraaltjes en pailletten. Hergebruik van materialen en stoffen is een rode draad in haar werk.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een pittoresk stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 6 juni t/m 26 september 2021
zondags van 13 tot 17 uur (ook zaterdag van Monumentenweekeinde)

Stuur een bericht naar "in de oude victor"