in de oude victor

Expositie is afgelopen

De Beuk -expositie Susan Reijnders en Wietske Hellinga

Tentoonstelling 11-09-2021 t/m 26-09-2021 > Batenburg
in de oude victor De Beuk -expositie Susan Reijnders en Wietske Hellinga
Susan Reijnders, Between the beech trunks all was dappled with light. Yet, had I not noticed the rumour, Quadriptych, inkt en aquarel op papier, 180cmx400cm
in de oude victor De Beuk -expositie Susan Reijnders en Wietske Hellinga (2)
Hemelse Vaas, 65cm, steengoed met porselein
De prachtige beuk van meer dan honderd jaar oud die voor de de Oude Victorkerk staat inspireerde Susan Reijnders en Wietske Hellinga tot een gezamenlijk project van twee jaar, waarvan de resultaten in deze expositie te zien zijn

In eerste instantie gingen de kunstenaars ieder voor zich aan het werk met het centrale thema van de oude beukenboom.
Susan Reijnders schetste de bodem, de wortels, de bast, en ook de rode koolzwam die de nakomelingen van een beuk helpt voeden. Twee grote inktschilderingen op papier zijn een weergave van de kolossale voet van de beuk van de Oude Victor.
Wietske Hellinga maakte, geïnspireerd door het bladerdek, een aantal 'Hemelse Vazen', en kwam pas na verloop van tijd uit bij de bodem.
Enkele keren werkten beide kunstenaars in één atelier aan gezamenlijke werkstukken. In het deelproject 'Spiegelingen' heeft Wietske porseleinen reliëfs gemaakt die door Susan vervolgens zijn beschilderd.
Ter afsluiting van twee productieve jaren hebben Susan en Wietske bij wijze van knipoog een beeldverhaal samengesteld dat is geïnspireerd door het Beukservies van Wietske.

Op 26 september om 13.30 uur precies is er een finissage: ‘The Beech Party’. Rick Vercauteren (kunsthistoricus en publicist) spreekt over het werk van beide kunstenaars en presenteert een door hem geschreven brochure over het werk van Susan Reijnders.

De expositie is te bezoeken op zaterdag en zondag tussen 13 en 17 uur. Toegang gratis.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een pittoresk stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 6 juni t/m 26 september 2021
zondags van 13 tot 17 uur (ook zaterdag van Monumentenweekeinde)

Stuur een bericht naar "in de oude victor"