in de oude victor

Expositie is afgelopen

Jan Tregot en Nico Huijbregts

Tentoonstelling 05-06-2022 t/m 26-06-2022 > Batenburg
in de oude victor Jan Tregot en Nico Huijbregts
Obramoor nr 27, Nico Huijbregts
in de oude victor Jan Tregot en Nico Huijbregts (2)
...en vindt geen vrucht daaraan, Jan Tregot
Jan Tregot maakt gestileerde, symbolische objecten gekenmerkt door een zorgvuldige uitvoering. Opvallend is zijn inventieve gebruik van natuurlijke materialen, die hij combineert met attributen als de hamer en ladder. Deze oeroude werktuigen, die symbolen zijn geworden in verschillende culturen en mythologiee?n overal ter wereld, roepen een menselijke belevingswereld op.
Tegenover de verstilling van Tregots sculpturen treffen de beweeglijkheid en kleur in de abstracte olieverfschilderijen van Nico Huijbregts. Zijn achtergrond is die van de musicus, de improvisator. Maar ondanks de daardoor ingegeven losse, aftastende manier van schilderen legt Huijbregts eenzelfde precisie als Tregot aan de dag.
De twee uiteenlopende werelden vullen elkaar wonderwel aan en vormen een spannende coherente compositie.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een pittoresk stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 7 mei t/m 24 september 2023
zondags van 13 tot 17 uur (ook op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag, en op zaterdag van Monumentenweekeinde)

Stuur een bericht naar in de oude victor