in de oude victor

Expositie is afgelopen

Paul Legeland: portretten en grafiek

Tentoonstelling 07-08-2022 t/m 21-08-2022 > Batenburg
in de oude victor Paul Legeland: portretten en grafiek
Face it 1, 200 x 140
in de oude victor Paul Legeland: portretten en grafiek (2)
Twee keer gelijk
De portretten die Paul Legeland schildert op zeer groot formaat kijken je in de hoge kerkruimtes van de Oude Victor indringend aan. Met hun uitgesproken palet, de stevige toets en de vanzelfsprekende manier van schilderen spreken ze direct tot de toeschouwer direct. De dwingende aanwezigheid op het doek vraagt om een reactie. Je wordt bekeken terwijl je kijkt - naar royale streken verf op een doek, of de werkelijkheid die het verbeeldt?
Voor Paul Legeland is kunst een middel om zijn positie te bepalen. Het levendige handschrift van de schilder laat de energie, de lust, of zelfs de paniek zien die bij de confrontatie met het onderwerp vrij komt.
Voor sommigen kan het genoeg zijn om alleen dàt te ervaren. Voor wie dit werk kan en durft te zien als een uitnodiging om te reflecteren op inhoud, waarde en betekenis wordt duidelijk dat niet per se het werk, maar juist de kijker het onderwerp van onderzoek is.
In de expositie is, naast geschilderde stillevens en menshoge portretten, ook grafisch werk te zien.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een pittoresk stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 7 mei t/m 24 september 2023
zondags van 13 tot 17 uur (ook op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag, en op zaterdag van Monumentenweekeinde)

Stuur een bericht naar in de oude victor