in de oude victor

Expositie is afgelopen

Ruth van de Pol | schilderijen en tekeningen

Tentoonstelling 03-09-2023 t/m 24-09-2023 > Batenburg
in de oude victor Ruth van de Pol | schilderijen en tekeningen
Ruth van de Pol, "Inner place". Acryl op linnen op aluminium frame. 120x140x4cm
in de oude victor Ruth van de Pol | schilderijen en tekeningen (2)
"Meadows 4". Acryl op 300 grs Canson papier, 20x30 cm/ingelijst 30x40cm
in de oude victor Ruth van de Pol | schilderijen en tekeningen (3)
"Fantasy". Inkt en acryl op 300 grs Canson papier. 80x80cm
Het historische vestingstadje Megen, waar zij woont en werkt, en het omliggende rivierenlandschap van de Maas zijn een belangrijke muze voor Ruth van de Pol.
Tijdens haar wandelingen maakt ze schetsen van wat ze tegenkomt in het steeds veranderende landschap. Ze verzamelt indrukken, raapt dingen op, maakt foto's en korte filmimpressies. Ze beleeft een omgeving en slaat dit vervolgens op in haar hoofd.
De weergave, de vertaling, de associaties van de waarneming, dat alles past niet op één papier of doek, maar mondt vaak uit in een serie. Zon, licht en regen bepalen sfeer en spelen met het landschap, lijnen bewegen en kleuren veranderen. Van dramatisch donker in haar werk tot licht poëtisch.

De expositie is te bezoeken op zondagen van 3 t/m 24 september, en ook op zaterdag 9 september (Monumentenweekeinde) van 13 tot 17 uur
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een pittoresk stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 7 mei t/m 24 september 2023
zondags van 13 tot 17 uur (ook op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag, en op zaterdag van Monumentenweekeinde)

Stuur een bericht naar in de oude victor