in de oude victor

Expositie is afgelopen

Linde Leijh | schilderijen

Tentoonstelling 02-07-2023 t/m 23-07-2023 > Batenburg
in de oude victor Linde Leijh | schilderijen
in de oude victor Linde Leijh | schilderijen (2)
in de oude victor Linde Leijh | schilderijen (3)
Linde Leijh kiest voor haar werk de natuur als onderwerp en middel om de schoonheid van de essentie vast te leggen.
In de serie ‘Zeeland’ verdiept zij zich in het Zeeuwse landschap met zijn duidelijke verdeling tussen grond en lucht. Lage horizonnen van zware klei en hoge luchten waarin je blik kan dwalen. De kunstenaar laat de kijker vrij.
Ook te zien is werk uit de serie ‘De geheime tuin’. In deze serie onderzoekt Linde Leijh haar verwondering voor de ondoorgrondelijke landschappen zoals overwoekerde plekken, donkere, verborgen plaatsen, weerspiegelingen in plassen water, en ook onderwaterwerelden.
Het werk van Linde Leijh is geruisloos werk. Het geeft je de mogelijkheid om weg te dromen, te mijmeren, om je te bezinnen, naar binnen te keren. Mogelijk zie je dan de weerspiegeling van je eigen gemoed.

Linde Leijh (1982) studeerde in 2006 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag als autonoom beeldend kunstenaar, afdeling schilderen. Ze woont en werkt in Zutphen.
in de oude victor Batenburg
entree Oude of St Victorkerk, Batenburg

In de Oude Victor presenteert in de zomermaanden exposities van hedendaagse kunstenaars in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg, een pittoresk stadje aan de Maas in Gelderland. Een eeuwenoud kerkje dat veel herbergt wat herinnert aan de geschiedenis van Batenburg en het kasteel dat er ooit was (nu een markante ruïne). In de sfeervolle ruimtes passen moderne kunstwerken wonderwel, en de combinatie van nieuw en oud maakt een bezoek aan het kerkje een bijzondere ervaring.

Openingstijden

van 7 mei t/m 24 september 2023
zondags van 13 tot 17 uur (ook op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag, en op zaterdag van Monumentenweekeinde)

Stuur een bericht naar in de oude victor