favorietenVerwijder uit favorieten

Museum Elburg

Expositie is afgelopen

IN GESPREK- Reacties op collectiestukken

Tentoonstelling 17-11-2012 t/m 16-03-2013 > Elburg
Museum Elburg IN GESPREK- Reacties op collectiestukken

Kunstenaars bekijken de collectiestukken in Museum Elburg

Museum Elburg heeft professioneel werkende kunstenaars uitgenodigd om zich aan te melden voor deelname aan de expositie IN GESPREK - ‘reacties op collectiestukken’. Via een oproep in het bulletin voor beeldend kunstenaars de ‘BK Informatie’ zijn er meer dan 400 aanmeldingen binnengekomen. Uit dit grote aantal aanmeldingen van over het algemeen hoog niveau, is een keuze gemaakt van 17 kunstenaars.


Collectie Museum Elburg
Museum Elburg kent ruim 2400 geregistreerde collectiestukken en is deelnemer van MUSIP: het Museum Inventarisatie Project. Dit is een landelijk project waarbij alle deelcollecties van musea worden geïnventariseerd. De collectie van Museum Elburg is zeer divers (schilderijen, kaarten, wapens, strafwerktuigen, gildebekers, munten, kleding, winkelinterieurs, keramiek, archeologische voorwerpen etc.) en geeft een beeld van de geschiedenis van de stad Elburg en de directe omgeving. Belangrijke deelcollecties zijn: stadsverdediging, rechtspraak, bestuur, handelsgeschiedenis en visserij.

Expositie
Voor de expositie IN GESPREK zijn circa 30 collectiestukken uitgezocht. Deze voorwerpen worden verbonden met een verhaal in relatie tot de stad Elburg of de directe omgeving. Uit deze voorwerpen kan de kunstenaar een collectiestuk selecteren waarbij Museum Elburg verwacht dat de kunstenaars een dialoog aangaan met het voorwerp van hun keuze. Materiaal, techniek en afmeting worden naar eigen inzicht bepaald.

Deelnemende kunstenaars zijn Anne Marie Durand, Dianne Bakker, Emmy Chau, Esther Hoogendijk, Lee Eun Young, Frans Vendel, Guda Koster, Johannes van Vugt, Karin Suter, Malou Paul, Marli Turion, Maureen Bachaus, Nathalie Brans, Petra de Nijs, Pavel van Houten, Rogier Martens en Wietske van Leeuwen.

Het werk wordt in de expositieruimte en de kapel van het museum getoond van 17/11/2012 – 16/3/2013.

Museum Elburg

Een van de markantste gebouwen van de vestingstad Elburg is het vroegere Agnietenconvent. Eens was het een 15e eeuws vrouwenklooster. In deze laat-gotische panden is nu het Museum Elburg gevestigd. Het museum heeft een uitgebreide collectie voorwerpen over de geschiedenis van Elburg en haar omgeving. Behalve de vaste collectie zijn er jaarlijks enkele wisseltentoonstellingen te zien over uiteenlopende onderwerpen. U kunt de voormalige kloosterpanden bezoeken, inclusief de bijzondere, middeleeuwse dubbelkapel. Vanaf de verstilde binnenplaats en de kloostertuin heeft u een prachtig uitzicht op het klooster. Van het oude stadje Elburg is nog veel bewaard gebleven. Veel van de straten en steegjes ademen nog de sfeer van de middeleeuwen, het tijdperk waarin Elburg is geworden tot wat het naar vorm nu nog is. De Vischpoort, kazematten en muurhuisje behoren eveneens tot het museum.

Openingstijden

Di t/m za 11.00 - 17.00 uur

Contact


Museum Elburg
Jufferenstraat 6 - 8
8081 CR Elburg
Nederland
Tel: (0525) 681 341

www.museumelburg.nl
1797 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Museum Elburg"