hoofdmenu
volgende Kunstenaar in Zundert
favorietenVerwijder uit favorieten
2 (2)

Atelier Debbie Nijland

Expositie is afgelopen

Kunst & Cultuur Route Moerdijk 2017 (Deel 2)

Tentoonstelling 16-09-2017 t/m 17-09-2017 > Zundert
Atelier Debbie Nijland Kunst & Cultuur Route Moerdijk 2017 (Deel 2)
Atelier Debbie Nijland Kunst & Cultuur Route Moerdijk 2017 (Deel 2) (2)

Atelier Debbie Nijland neemt deel aan de Kunst & Cultuur Route Moerdijk en nodigt je uit een bezoek te brengen aan haar expositie, en die van 14 andere collega-kunstenaars in De Suikerentrepot – Veerstraat 2 - Standdaarbuiten. Beide weekenden geopend van 11:00 tot 17:00uur. Toegang is gratis.

Organisatie: www.cultuurmoerdijk.nl

Atelier Debbie Nijland

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Debbie Nijland is een professioneel beeldend kunstenaar, geboren in Amsterdam (1959) en woonachtig/werkzaam in Klein Zundert (Noord Brabant). In haar atelier geeft zij tevens cursussen en workshops. Uitgebreide informatie over de cursussen vind je op:
https:// www.debbienijland.com/cursussen

Over haar eigen werk:
"Mijn onderwerpen zullen veelal met het leven zelf te maken hebben. Ik houd van sterke belichting en contrasten, wil geen romantiek nastreven in mijn beelden en door middel van het veelvuldig geheel of gedeeltelijk stuk/weg schilderen van onderliggende cliché beelden de rauwe en harde kant van het leven vertalen in verf. Het uitbundige en flamboyante zal in de afmeting van de schilderingen liggen, het royale palet en de toets zal in het onderwerp zelf liggen. Ik werk deels lineair, deels picturaal in welke verhouding dan ook. Ik probeer met het schilderen tot het uiterste te gaan. Alles of niets, waarbij de laatste optie mij volstrekt niet in de weg zit. Niets is niets, dus ook geen jammerlijke gevoelens of frustratie."

"Ik vertrek veelal vanuit samengestelde beelden en heb een directe manier van werken. Het resultaat laat zich nooit voorspellen en blijft altijd een verrassing of die komt, wanneer die komt en hoe dat resultaat zich laat vertalen. Dat is mijn avontuur. Mijn werk zal ook een rauw en mogelijk minder toegankelijk karakter hebben, al was het maar door de afmeting, kleurgebruik, stuk schilderen en onderwerp. Veelal zal de verf nog meer het onderwerp zijn dan het onderwerp zelf. Verder laat ik in mijn ontwikkeling alle mogelijkheden open. Ik wil me niet vastleggen."

Haar werk is te bezichtigen en/of te koop op afspraak.

Atelier Debbie Nijland
Raamloopweg 10
4882NT Zundert
Nederland
Tel: 06-34319462
E-mail: info@debbienijland.com

www.debbienijland.com

Atelier Debbie Nijland Zundert

Atelier Debbie Nijland (cursisten / expositie ruimte)

Atelier Debbie Nijland Zundert (2)

Debbie Nijland

Atelier Debbie Nijland Zundert (3)

Debbie Nijland - "Till Death Do Us Part" - 2017 - 120cm (b) x 160cm (h)

Atelier Debbie Nijland Zundert (4)

"What A Day, What A Day..." 2015 - 150cm (b) x 200cm (h) - Olieverf op doek.

Zit je er bij een kantoorbaan soms helemaal doorheen? In dit vak zal het niet anders zijn. Na een drukke dag zakt de moed ook haar in de schoenen. Omkleden, naar huis en al dan niet naar haar gezin. De dag zit er op. De verzadigde kleuren maken het beeld expliciet.

Op het prikbord


56 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Atelier Debbie Nijland"