hoofdmenu

Atelier Debbie Nijland

Verwacht

Expositie Susan Mangnus en Debbie Nijland

Tentoonstelling 29-03-2018 t/m 10-04-2018 > Damme

Copyright Kunstgalerij Hondsdamme


Van 28 maart tot 10 april 2018 (Pasen) exposeren edelsmid Susan Mangnus van Uno Design en beeldend kunstenaar Debbie Nijland gezamenlijk bij Kunstgalerij Hondsdamme in het pittoreske uilenspiegelstadje Damme (België).

Susan Mangnus studeerde af aan de vakschool Schoonhoven. Een bijzondere opleiding waar ze genoot van vakken als ruimtelijke vormgeving, goudsmeden, kunstgeschiedenis en edelsteenkunde. Als afronding van haar opleiding heeft ze een extra jaar zilversmeden gevolgd. Na haar studie heeft ze bij een aantal goudsmid ateliers gewerkt. In 2001 is ze haar eigen bedrijf edel smederij Uno Design gestart. Inspiratie voor haar sieraden doet ze op tijdens haar vele reizen. De invloeden van verschillende culturen zijn terug te vinden in haar ontwerpen. Haar streven is om sieraden te ontwerpen die na vervaardiging met plezier en naar tevredenheid gedragen worden.

Debbie Nijland is beeldend kunstenaar en in 2013 afgestudeerd in de discipline Hogere Graad Schilderkunst aan de IKO Kunstacademie te Hoogstraten (België). Haar werken kenmerken zich doordat haar onderwerpen veelal met het leven zelf te maken hebben. Ze houdt van sterke belichting en contrasten. Niet zelden door middel van het veelvuldig geheel of gedeeltelijk stuk / weg schilderen van onderliggende cliché beelden toont ze de rauwe en harde kant van het leven en plaatst ze vraagtekens bij sociale issues. Haar werken zijn vaak flamboyant hetgeen in de afmeting van de schilderingen ligt, het royale palet, de toets en het onderwerp.

Kunstgalerij Hondsdamme is gevestigd aan de Kerkstraat 32 te Damme (Belgïe) en is dagelijks geopend van 12:00 tot 16:00 uur. U bent van harte welkom.

Meer info op:
www.unodesign.nl
www.debbienijland.com

Atelier Debbie Nijland

  • Schilderkunst
  • Tekeningen
  • Diversen

Debbie Nijland is een professioneel beeldend kunstenaar, woonachtig en werkzaam in Klein Zundert (Noord Brabant). In 2013 is ze afgestudeerd op de IKO Kunstacademie Hoogstraten (België) in de discipline Hogere Graad Schilderen. In haar atelier geeft zij tevens lessen en workshops en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Haar grote werken zijn te koop en op afspraak te bezichtigen.

Mijn visie op kunst is in de eerste plaats dat het prikkelt en nieuwsgierig maakt. Voor mij moet kunst een diepere laag hebben dan alleen een ‘mooi’ gehalte. Ik vind dat kunst mag schuren, provoceren, eigenzinnig mag zijn, ontroeren, kortom met emotie te maken heeft. Ook humor en een groot relativeringsvermogen mogen niet ontbreken. De vorm waarin zich dat uit kan wat mij betreft heel divers zijn.

Mijn werken kenmerken zich doordat mijn onderwerpen veelal met het leven zelf te maken hebben. Ik houd van sterke belichting en contrasten. Ik wil geen romantiek nastreven in mijn beelden. Niet zelden door middel van het veelvuldig geheel of gedeeltelijk stuk/weg schilderen van onderliggende cliché beelden toon ik de rauwe en harde kant van het leven.
Mijn werken zijn vaak flamboyant hetgeen in de afmeting van de schilderingen ligt, het royale palet, de toets en het onderwerp zelf liggen. Ik werk deels lineair, deels picturaal in welke verhouding dan ook. Ik vertrek veelal vanuit samengestelde beelden en heb een directe manier van werken. Veelal zal de verf nog meer het onderwerp zijn dan het onderwerp zelf. Verder laat ik in mijn ontwikkeling alle mogelijkheden open. Ik wil me niet vastleggen.

Ik laat me inspireren door Francisco Goya, James Ensor, Rubens, Fred Bervoets, Per Kirkeby, Pablo Picasso, George Baselitz. Voor mij zijn deze leermeesters de hoofd bestanddelen voor het theatrale, dramatische, humoristische, groteske, beangstigende, actuele en technische aspecten in mijn werk.

Openingstijden

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar op maandagmiddag, woensdagavond en donderdagmorgen.

Atelier Debbie Nijland
Raamloopweg 10
4882NT Zundert
Nederland
Tel: 06-34319462
E-mail: info@debbienijland.com

www.debbienijland.com

Atelier Debbie Nijland Zundert

Debbie Nijland

Atelier Debbie Nijland Zundert (2)

Debbie Nijland - "Till Death Do Us Part" - 2017 - 120cm (b) x 160cm (h)

Atelier Debbie Nijland Zundert (3)

"What A Day, What A Day..." 2015 - 150cm (b) x 200cm (h) - Olieverf op doek.

Zit je er bij een kantoorbaan soms helemaal doorheen? In dit vak zal het niet anders zijn. Na een drukke dag zakt de moed ook haar in de schoenen. Omkleden, naar huis en al dan niet naar haar gezin. De dag zit er op. De verzadigde kleuren maken het beeld expliciet.

Atelier Debbie Nijland Zundert (4)

Cursus bij Atelier Debbie Nijland

Op het prikbord

Expositie Susan Mangnus en Debbie Nijland
Damme
Van 28 maart tot 10 april 2018 (Pasen) exposeren edelsmid Susan Mangnus van Uno Design en beeldend kunstenaar Debbie Nijland gezamenlijk bij Kunstgalerij Hondsdamme in het pittoreske uilenspiegelstadje Damme (België).

Susan Mangnus studeerde af aan de vakschool Schoonhoven. Een bijzondere opleiding waar ze genoot van vakken als ruimtelijke vormgeving, goudsmeden, kunstgeschiedenis.....


11-03-2018 t/m 11-04-2018 - Agenda / expositie / open atelier
Workshop Kennismaken met Olieverf (3 ochtenden)
Klein Zundert
Schilder je (al jaren) met acryl of aquarelle en wil je grondig een ander materiaal leren kennen? Of schilder je met olie maar ken je het materiaal eigenlijk niet goed? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar olieverf?

In drie woensdagochtenden van 9.00 tot 12.00 uur neem ik je mee naar mijn wereld van olieverf! Veel gehoorde bezwaren, zoals het stinken, de droog- en verwerkingstijd.....
(2 foto's)


11-03-2018 t/m 11-06-2018 - Workshops Klein Zundert
Summer School 'En Plein Air' Editie 2018
Klein Zundert
SUMMER SCHOOL 'EN PLEIN AIR' (19 en 20 JULI 2018)

Oftewel: tekenen en/of schilderen in de buitenlucht.

Atelier Debbie Nijland is een landelijk gelegen atelier, midden tussen de weilanden en boerderijen aan een doodlopend weggetje. Relaxter gaat het niet worden! Een mooie en goed geoutilleerde plek om twee dagen creatief bezig te zijn. Ook bij slecht weer biedt het ruime.....
(2 foto's)


11-03-2018 t/m 11-06-2018 - Vakantiecursussen Klein Zundert

8 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Atelier Debbie Nijland"