Atelier Debbie Nijland

Expositie is afgelopen

Expositie Susan Mangnus en Debbie Nijland

Tentoonstelling 29-03-2018 t/m 10-04-2018 > Damme
Atelier Debbie Nijland Expositie Susan Mangnus en Debbie Nijland
Copyright Kunstgalerij Hondsdamme
Van 28 maart tot 10 april 2018 (Pasen) exposeren edelsmid Susan Mangnus van Uno Design en beeldend kunstenaar Debbie Nijland gezamenlijk bij Kunstgalerij Hondsdamme in het pittoreske uilenspiegelstadje Damme (België).

Susan Mangnus studeerde af aan de vakschool Schoonhoven. Een bijzondere opleiding waar ze genoot van vakken als ruimtelijke vormgeving, goudsmeden, kunstgeschiedenis en edelsteenkunde. Als afronding van haar opleiding heeft ze een extra jaar zilversmeden gevolgd. Na haar studie heeft ze bij een aantal goudsmid ateliers gewerkt. In 2001 is ze haar eigen bedrijf edel smederij Uno Design gestart. Inspiratie voor haar sieraden doet ze op tijdens haar vele reizen. De invloeden van verschillende culturen zijn terug te vinden in haar ontwerpen. Haar streven is om sieraden te ontwerpen die na vervaardiging met plezier en naar tevredenheid gedragen worden.

Debbie Nijland is beeldend kunstenaar en in 2013 afgestudeerd in de discipline Hogere Graad Schilderkunst aan de IKO Kunstacademie te Hoogstraten (België). Haar werken kenmerken zich doordat haar onderwerpen veelal met het leven zelf te maken hebben. Ze houdt van sterke belichting en contrasten. Niet zelden door middel van het veelvuldig geheel of gedeeltelijk stuk / weg schilderen van onderliggende cliché beelden toont ze de rauwe en harde kant van het leven en plaatst ze vraagtekens bij sociale issues. Haar werken zijn vaak flamboyant hetgeen in de afmeting van de schilderingen ligt, het royale palet, de toets en het onderwerp.

Kunstgalerij Hondsdamme is gevestigd aan de Kerkstraat 32 te Damme (Belgïe) en is dagelijks geopend van 12:00 tot 16:00 uur. U bent van harte welkom.

Meer info op:
www.unodesign.nl
www.debbienijland.com
Atelier Debbie Nijland Etten - Leur
Impressie atelier - galerie - expositieruimte
Atelier Debbie Nijland Etten - Leur (2)
Impressie tijdens weekend openstelling
Atelier Debbie Nijland Etten - Leur (3)
Voorpui Debbie Nijland
Atelier Debbie Nijland Etten - Leur (4)
Impressie tijdens schildercursus

Debbie Nijland (1959) is een professioneel beeldend kunstenaar met een groot atelier / galerie / expositieruimte (200m2) aan de Bisschopsmolenstraat 10 in Etten-Leur. In 2013 is ze afgestudeerd op de IKO Kunstacademie Hoogstraten (België) in de discipline Hogere Graad Schilderen. In haar atelier geeft zij tevens lessen en workshops en worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.

Mijn visie op kunst is in de eerste plaats dat het prikkelt en nieuwsgierig maakt. Voor mij moet kunst een diepere laag hebben dan alleen een ‘mooi’ gehalte. Ik vind dat kunst mag schuren, provoceren, eigenzinnig mag zijn, ontroeren, kortom met emotie te maken heeft. Ook humor en een groot relativeringsvermogen mogen niet ontbreken. De vorm waarin zich dat uit kan wat mij betreft heel divers zijn.

Mijn werken kenmerken zich doordat mijn onderwerpen veelal met het leven zelf te maken hebben. Ik houd van sterke belichting en contrasten. Ik wil geen romantiek nastreven in mijn beelden. Niet zelden door middel van het veelvuldig geheel of gedeeltelijk stuk/weg schilderen van onderliggende cliché beelden toon ik de rauwe en harde kant van het leven.
Mijn werken zijn vaak flamboyant hetgeen in de afmeting van de schilderingen ligt, het royale palet, de toets en het onderwerp zelf liggen. Ik werk deels lineair, deels picturaal in welke verhouding dan ook. Ik vertrek veelal vanuit samengestelde beelden en heb een directe manier van werken. Veelal zal de verf nog meer het onderwerp zijn dan het onderwerp zelf. Verder laat ik in mijn ontwikkeling alle mogelijkheden open. Ik wil me niet vastleggen.

Ik laat me inspireren door Francisco Goya, James Ensor, Rubens, Fred Bervoets, Per Kirkeby, Pablo Picasso, George Baselitz. Voor mij zijn deze leermeesters de hoofd bestanddelen voor het theatrale, dramatische, humoristische, groteske, beangstigende, actuele en technische aspecten in mijn werk.

Openingstijden

In verband met de RIVM maatregelen tegen corona is het atelier uitsluitend op afspraak geopend. Stuur een berichtje of pak de telefoon voor een afspraak. De 1,5 meter afstandsmaatregelen zijn in deze ruimte geen enkel probleem. De lessen van het nieuwe seizoen 2020/2021 beginnen op 14 september 2020.

Stuur een bericht naar "Atelier Debbie Nijland"