Red Stamp Art Gallery

Expositie is afgelopen

THRESHOLDS

Tentoonstelling 01-10-2016 t/m 19-11-2016 > Amsterdam
Red Stamp Art Gallery THRESHOLDS
Luisa Mazza - Neosfere # 6 / Neosfere # 5 - cm. 40 x 60 x 15 - Blown glass, steel, silicon, plexiglass - 2011
Red Stamp Art Gallery THRESHOLDS (2)
Ellen Schippers - "Sherazade" series / "Snow White" series - ChromaLuxe on aluminium - 2011
Red Stamp Art Gallery THRESHOLDS (3)
Christian Zanotto - Gabriel # 2 - 2016 - Digital mixed media, rendering of virtual sculpture, ultraviolet transfer on panel of crystal, metallic pigments - cm. 122 x 172 x 4
THRESHOLDS
Luisa Mazza I Ellen Schippers I Christian Zanotto

01/10 - 19/11/2016

Curator: Sonia Arata

Red Stamp Art Gallery presenteert het collectief THRESHOLDS met werken van Luisa Mazza (een Italiaanse kunstenares die in Rome woont en werkt), Ellen Schippers (een Nederlandse kunstenares die in Amsterdam woont en werkt) en Christian Zanotto, een Italiaanse kunstenaar uit Venetie die sinds 2000 in Amsterdam woont en werkt waar hij in zijn studio in de Nieuwmarktbuurt het digitale gedeelte van zijn werk ontwikkelt.

THRESHOLDS bestaat uit een selectie werken die, door middel van de verschillende technieken en uitingswijzen van elk van de drie auteurs, zich presenteren als drempels of passages naar andere werelden, vensters die een blik bieden op andere dimensies, visies die subtiele vibraties die anders verborgen blijven tot aan de oppervlakte brengen.

Luisa Mazza exposeert bij deze gelegenheid voor het eerst in Nederland. Voor de realisatie van haar wandkunstwerken, beeldhouwwerken en installaties maakt ze gebruik van lichte monochromie, van doorzichtige, kristalachtige en reflecterende materialen, zoals glas, plexiglas, staal en verschillende soorten plastic, die in ongewone combinaties bij elkaar worden geplaatst waardoor het communicatievermogen van elk materiaal wordt uitgelicht: op verschillende manieren creëert de kunstenares, van de kleinste handeling tot aan de allergrootste, een stil, helder, puur en ijl universum, een wereld tussen hemel en aarde die etherisch, fragiel en tegelijkertijd onaantastbaar en onvergankelijk lijkt, alsof ze in stand gehouden wordt door ontoegankelijke interne wetten en dynamieken. De plastische, geometrische, mentale en abstracte vormen en de meer organische, open vormen in wording, scheppen werelden met harmonisch gecoordineerde verhoudingen, gekenmerkt door een onderliggend modulair ritme; tentoongesteld zijn zes werken uit de serie "Neosfere".

Ellen Schippers maakt gebruikt van video's, fotografie, performance, installaties en creert draagbare sculpturen: de kunstenares onderzoekt vooral middels de gestalte van de vrouw de verhouding tussen uiterlijk, het beeld dat een ieder van zichzelf laat zien, en de authenticiteit die daaraan vooraf gaat, waarbij ze er met extreme delicaatheid en doortastendheid in slaagt om ons het onvervreemdbare emotionele authentieke leven te tonen dat in de menselijke geest verscholen is. Tentoongesteld uit de series "Snow White", "Sherazade" en "Lost in Transition", een selectie foto's en twee “drieluik kunstwerken”, uitzonderlijke werken die fotografie en video combineren tot een soort van hedendaags tabernakel. Hier is het element "drempel", dat op de voorgrond wordt geplaatst, een verhulde grens die, onoverkomelijk, wordt opgeworpen tussen de toeschouwer en het personage met het onbestemde voorkomen dat haast als in een betovering lijkt te moeten wonen achter het diafragma, pulserend membraan van organische aard, vergelijkbaar wellicht met de cocon van een vlinder. Dit pittoreske, magnetische en fascinerende beeld van de psyche lijkt contact te zoeken met een wereld buiten zichzelf, en zo verhuld als het is geeft het zichzelf bloot, in de intense afwachting van de blik van de toeschouwer.

Christian Zanotto werkt sinds jaren aan een uniek onderzoek dat een klassieke visie op het maken van kunst verbindt met hedendaagse technologische middelen: door middel van de bijzondere werkwijzen van de kunstenaar wordt het computerscherm tot een drempel om onplaatsbare digitale werelden te verkennen en virtuele beeldhouwwerken, video's en holografische installaties te creeren, die de toeschouwer in verbinding stelt met een onaanraakbare en alomtegenwoordige sfeer. Christian Zanotto verstoffelijkt de beelden van de complexe figuren, die met een combinatie van verschillende 3D-software gemodelleerd zijn, op zwart kristal, dat zich, net als altaarstukken die glinsteren van de vele weerspiegelingen, opent als de deur waardoor de opgeroepen hogere entiteiten zich laten zien; de machtige en mysterieuze verschijningen, met hun elegante en geraffineerde voorkomen van kostbare metaalkleuren, behoren allen toe aan hetzelfde universum en relateren zich onderling als ideogrammen van een ondoordringbaar symbolisch alfabet, de machines van een visueel en compositioneel hoogwaardig apparaat. Tentoongesteld drie werken op kristal, waaronder de twee niet eerder vertoonde werken "Gabriel # 1" en "Gabriel # 2" en de holografische theca "Apnea".


Red Stamp Art Gallery
Rusland 22
1012 CL Amsterdam NL
Dir.: Sonia Arata
info@redstampartgallery.com
http://www.redstampartgallery.com
Tel.: +31 20 4208684
Mob. NL: +31 6 46406531
Mob. IT: +39 347 1917003

01/10 - 19/11/2016 > Wo / Za 13:00 / 18:00 en op afspraak
Red Stamp Art Gallery Amsterdam

Red Stamp Art Gallery is a contemporary art gallery based in Amsterdam and active since 2005; it is located in the heart of the historical center in an eighteenth century building. The gallery presents artworks by talented international artists, with a deepening on Italian authors. The exhibited expressive forms range from painting, drawing and sculpture to digital art, photography, video art, installation, performance. Red Stamp Art Gallery's attention is always paid to the high formal and conceptual quality of the works.

Contact

Red Stamp Art Gallery
Rusland 22
1012 CL Amsterdam
Nederland
Tel: +31 020 4208684

www.redstampartgallery.com

2018 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Red Stamp Art Gallery