Red Stamp Art Gallery

Expositie is afgelopen

STANDING UP - COORDINATES OF THE IDENTITY

Tentoonstelling 03-12-2016 t/m 07-01-2017 > Amsterdam
Red Stamp Art Gallery STANDING UP - COORDINATES OF THE IDENTITY
Red Stamp Art Gallery STANDING UP - COORDINATES OF THE IDENTITY (2)
ARMIDA GANDINI

STANDING UP - COORDINATES OF THE IDENTITY

VERNISSAGE: ZATERDAG 3 DECEMBER 2016 – 16:30 / 20:00
TENTOONSTELLING: 3 DECEMBER 2016 – 7 JANUARI 2017

CURATOR / CRITISCHE TEKST: SONIA ARATA

ADRES: RUSLAND 22 – 1012 CL AMSTERDAM – NL

Meer informartie op http://www.redstampartgallery.com

Red Stamp Art Gallery verheugt zich om "STANDING UP - COORDINATES OF THE IDENTITY" te mogen aankondigen, persoonlijke tentoonstelling van Armida Gandini. De expositie, die op 3 december 2016 geopend wordt, brengt een reeks zeer recente werken van de Italiaanse kunstenares bijeen. De werken zijn middels verschillende technieken gerealiseerd, zoals grafiettekeningen op foto's die op papier overgezet of gedrukt zijn, de bewerking van tijdschriftpagina's met gemengde techniek, bewerkingen van foto's door te knippen (om zo driedimensionale composities te creëren) of het maken van een intaglio, de laagsgewijze bedrukking van glas en fotopapier.

De werken, die speciaal voor dit project vervaardigd zijn, onderzoeken het thema van de persoonlijke identiteit dat vanaf het begin centraal staat in het werk van Armida Gandini; het ideale vertrekpunt voor dit onderzoek is de video uit 2009 getiteld "Io dico che ci posso provare": de analyse van de verhouding tussen individu, het oneindige scala aan mogelijkheden van het bestaan en de verschillende mogelijke betekenissen van het netwerk van coördinaten, het rooster van verwijzingen en variabelen waarmee de identiteit van een ieder zich dient te meten, ontwikkelt zich vanuit de situatie onderzocht door de videoreeks en ontwart zich om idealiter uit te monden in de compositie van verschillende geordende werken, als in een soort schilderijenkabinet, tegen de achtergrond van een enorm raster dat door de kunstenares met potlood op een hele wand van de galerie geschetst is, waar de verschillende personages van deze reis zich in potentie ontmoeten en een cirkel rond wordt met het verkrijgen van nieuwe gezichtspunten en het bewustzijn dat uit de afgelegde weg ontstaan is.

Doordat de kunstenares de delicate en vaste tekenen van haar hand over de foto legt, voert zij ons mee door de verschillende fasen van deze bijzondere studie die is uitgevoerd met stilistische elegantie, door middel van subtiele gradaties en geraffineerde expressieschakeringen.

De figuratieve elementen zijn karakteristiek voor het visuele universum van Armida Gandini: de ruimte, wit en zonder kenmerken, verwarrende limbus, niet-plaats die het theater van bewustzijnsdynamieken en het territorium van de ervaring vormt; het meisje, jong personage, symbool voor de zoekende persoon, voor de ruimdenkendheid tegenover de wereld en dat wat nieuw is, voor de puurheid van een geest die van nature haar eigen instinct volgt; de vlecht, symbool van de vereniging van verschillende uitgangspunten in één verbinding, gedachtestructuur, informatie dragende genetische code die, als de lijn van een tekening, de oorsprong vormt die orde schept en vanwaaruit elke vorm zich vertakt.

"STANDING UP - COORDINATES OF THE IDENTITY", persoonlijke tentoonstelling van Armida Gandini, kan van 3 december 2016 tot en met 7 januari 2017 worden bezocht in de Red Stamp Art Gallery, in het hart van het historische centrum van Amsterdam. De tentoonstelling wordt ingeleid door een kritische tekst van Sonia Arata, de curator van het evenement, aangevuld door een verdiepend interview met de kunstenares door de hedendaagsekunstcurator Marco Nember.

Red Stamp Art Gallery
Rusland 22 - 1012 CL Amsterdam – NL
info@redstampartgallery.com
http://www.redstampartgallery.com/
Tel.: +31 20 4208684
Mob. NL: +31 6 46406531
Mob. IT: +39 347 1917003
Red Stamp Art Gallery Amsterdam

Red Stamp Art Gallery is a contemporary art gallery based in Amsterdam and active since 2005; it is located in the heart of the historical center in an eighteenth century building. The gallery presents artworks by talented international artists, with a deepening on Italian authors. The exhibited expressive forms range from painting, drawing and sculpture to digital art, photography, video art, installation, performance. Red Stamp Art Gallery's attention is always paid to the high formal and conceptual quality of the works.

Contact

Red Stamp Art Gallery
Rusland 22
1012 CL Amsterdam
Nederland
Tel: +31 020 4208684

www.redstampartgallery.com

2023 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Red Stamp Art Gallery