Red Stamp Art Gallery

Expositie is afgelopen

Lost in Transition - Ellen Schippers - Solo Show

Tentoonstelling 21-10-2017 t/m 15-11-2017 > Amsterdam
Red Stamp Art Gallery Lost in Transition - Ellen Schippers - Solo Show
LOST IN TRANSITION - Ellen Schippers - Solo Show - 21/10 > 15/11/2017 - Red Stamp Art Gallery - Amsterdam
ELLEN SCHIPPERS
LOST IN TRANSITION

Vernissage: 21 Oktober 2017 – 16:00 / 20:00
Tentoonstelling: 21 Oktober – 15 November 2017
Curator / Kunstkritische teksten: Sonia Arata
Introductie: Dick Adelaar

More info on: http://www.redstampartgallery.com

Red Stamp Art Gallery is blij u LOST IN TRANSITION te mogen presenteren, de solotentoonstelling van Ellen Schippers die op zaterdag 21 oktober 2017 geopend wordt in de galerie op Rusland 22, in het hart van Amsterdam. De expositie, gecureerd door Sonia Arata, wordt op de dag van de opening geïntroduceerd met een inleiding van kunsthistoricus, schrijver en gastconservator Dick Adelaar.

LOST IN TRANSITION bestaat uit een sectie met videoinstallaties en een met foto's. Het toont de fascinerende en enigmatische visuele wereld die eigen is aan de Nederlandse kunstenares, die op meesterlijke wijze verschillende media met elkaar vermengt om de toeschouwer door een ervaring te leiden: performance, video, fotografie en muziek scheppen samen een bijzondere atmosfeer die in staat is om je met zijn subtiele emotionele vibratie te verleiden.

Van over de digitale drempel van de schermen die in de ruimte geplaatst zijn, verschijnen er, via zorgvuldig gecreëerde video's en fotografische werken die tot dezelfde serie behoren, etherische en enigmatische figuren, archetypische sirenes en iconen van het vrouwelijke die uit de fijngevoelige en diepe verbeelding van Ellen Schippers voortkomen.

Het is een magnetisch en verfijnd universum dat de bezoeker niet alleen uitnodigt om intens esthetisch te genieten, maar ook om empathie te ervaren met de roep, ver en dichtbij, van een andere dimensie, theater van een alchemistische transitie waarbij het tijdelijke verlies van de essentie van de identiteit een terugkeer vormt naar het hervinden van de integriteit van het zelf en van de ziel.

More info on: http://www.redstampartgallery.com

Red Stamp Art Gallery
Rusland 22 - 1012 CL Amsterdam – NL
info@redstampartgallery.com
http://www.redstampartgallery.com/
Tel.: +31 20 4208684
Mob. NL: +31 6 46406531
Mob. IT: +39 347 1917003
Red Stamp Art Gallery Amsterdam

Red Stamp Art Gallery is a contemporary art gallery based in Amsterdam and active since 2005; it is located in the heart of the historical center in an eighteenth century building. The gallery presents artworks by talented international artists, with a deepening on Italian authors. The exhibited expressive forms range from painting, drawing and sculpture to digital art, photography, video art, installation, performance. Red Stamp Art Gallery's attention is always paid to the high formal and conceptual quality of the works.

Contact

Red Stamp Art Gallery
Rusland 22
1012 CL Amsterdam
Nederland
Tel: +31 020 4208684

www.redstampartgallery.com

2018 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Red Stamp Art Gallery