WG Kunst

Meer...
Expositie is afgelopen

WG OK - van WG naar AMC

Tentoonstelling 17-11-2012 t/m 16-12-2012 > Amsterdam
WG Kunst WG OK - van WG naar AMC

Caren van Herwaarden Anatomische les II, gouache en inkt, 50 x 70 cm

In nauwe samenwerking met het AMC organiseert WG Kunst van 17 november t/m 16 december de manifestatie "WG OK - van WG naar AMC, ter gelegenheid van het vertrek van het Wilhelmina Gasthuis naar het AMC, nu 30 jaar geleden.

Een manifestatie waarin kunst, wetenschap en geschiedenis op theatraal-artistieke wijze samenkomen. Het Wilhelmina Gasthuisterrein dient als locatie voor deze kunstzinnige hommage.

De tentoonstelling is gericht op het lichaam, als object van vervreemding. Wij leven dagelijks in ons lichaam en ervaren dat als een vanzelfsprekendheid. Tot het lichaam een eigen weg gaat. Dan raken wij ontregeld, door ziekte of ouderdomsverschijnselen. In de slaap neemt ons lichaam ons bewustzijn volledig over, evenals tijdens een operatie onder narcose.

De Manifestatie omvat drie Installaties:
De Incisie – WG Kunst
De Wachtkamer – PuntWG
Wilhelmina’s Reis – boven de straat, tussen WG Kunst en PuntWG.

De Kunstinstallatie De Incisie bevindt zich in de expositieruimte van WG Kunst (voormalig afdeling Interne Geneeskunde) en is een artistieke interpretatie van een operatiekamer. Het gaat niet om nabootsing van de werkelijkheid. Mede met behulp van authentieke instrumenten en accessoires wordt een sfeer bereikt die het midden houdt tussen droom en werkelijkheid.
De toeschouwer wordt uitgedaagd met andere ogen naar het menselijk lichaam te kijken en dit als zintuiglijke ervaring te beleven.

In het paviljoen waar voorheen de Vrouwenkliniek was gevestigd is een Wachtkamer ingericht, waar bezoekers tot rust kunnen komen en kennis kunnen nemen van andermans herinneringen.

Boven de straat, tussen de twee paviljoens, hangt “Wilhelmina’s Reis”, een straatoverspannende installatie van Jelle Kampen, met kunstzinnige verwijzingen naar hetgeen zich binnen de muren van een ziekenhuis en in het menselijk lichaam afspeelt.

Werk van de deelnemende kunstenaars is opgenomen in de Installaties. De kunstwerken bewegen zich op het raakvlak tussen kunst en wetenschap.

deelnemende kunstenaars:
Jalila Essaïdi
Caren van Herwaarden
Teja van Hoften
Jelle Kampen
Jeroen Kee
Thijs van der Poll
Pauline Wiertz

Onderdeel van de manifestatie is het verzamelen van Herinneringen aan het Wilhelmina Gasthuis. Het publiek wordt opgeroepen herinneringen aan het Wilhelmina Gasthuis in te leveren. Op de website www.wilhelminagasthuis.nl wordt een levend archief van herinneringen in tekst, geluid en beeld opgebouwd.
Herinneringen kunnen worden gemaild naar herinneringen@wilhelminagasthuis.nl

Tijdens de manifestatie zullen lezingen, presentaties en rondleidingen worden gegeven (details volgen op www.wgkunst.nl)

WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl info@wgkunst.nl 020 6161515

OPENING:
zaterdag 17 november 17.00 – 19.00
door prof.dr. Marcel Levi, voorzitter Raad van Bestuur AMC
&
Sabrina Kamstra, hoofd Kunstzaken AMC

openingstijden: woensdag tot en met zondag 13.00 – 17.00 uur (rondleidingen voor groepen óók op dinsdag, op afspraak via tel. 020 6161515 WG Kunst)

WG Kunst

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact


WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 6161515

www.wgkunst.nl
41 dagen geleden bijgewerkt

WG Kunst Amsterdam

Stuur een bericht naar "WG Kunst"