WG Kunst

Meer...
Expositie is afgelopen

Hallo Wereld - Harriet van Reek

Tentoonstelling 29-09-2012 t/m 28-10-2012 > Amsterdam
WG Kunst Hallo Wereld - Harriet van Reek

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2012 exposeert kinderboekenschrijver en kinderboekenillustrator Harriet van Reek haar originele beeldend werk tonen bij WG Kunst

Harriet van Reek heeft vijf kinderboeken geschreven en getekend, waarvan er vier met een prijs zijn onderscheiden. Lena Lena (Gouden Griffel 1987), Het Bergje Spek (Vlag en Wimpel 1990), Bokje (Zilveren Penseel 2002) en Letterdromen met Do (Zilveren Penseel 2008).

WG kunst heeft opnieuw een speciaal programma in verband met de Kinderboekenweek. In 2010 stonden de Beeldsonnetten van Ted van Lieshout centraal. In 2011 werd het speelse werk van Daan Remmerts de Vries getoond, waarbij de kinderen Gedurfde Collages maakten. Dit jaar presenteert WG Kunst “Hallo Wereld”
met Harriet van Reek .

Harriet van Reeks beeldend werk is fantasierijk en op een prikkelende manier afwijkend. Van Reek creëert een geheel eigen wereld waarin het openhartige en bijzondere centraal staan. Ze weet constant te verrassen. Je raakt van haar werk een beetje in de war. Vanzelfsprekendheden staan ter discussie. Zij communiceert met beelden en letters en biedt onverwachte invalshoeken op ogenschijnlijk alledaagse gebeurtenissen. Letters worden vaak als zelfstandig beeldelement gebruikt, los van de betekenis.

De tentoonstelling omvat enkele tientallen originele werken, uit verschillende periodes. Sommige werken zijn bekend uit haar boeken. Daarnaast is er werk dat ze speciaal voor de tentoonstelling en voor het thema van de Kinderboekenweek “Hallo Wereld” heeft gemaakt. Harriet van Reek gebruikt de expositieruimte van WG Kunst als atelier. Er is een Japanse animatiefilm van “Lena Lena”. Een muur is behangen met speciaal door Van Reek ontworpen letterbehang. Meer dan levensgrote poppen vormen samen het woord “Hallo”’.

De tentoonstelling van Harriet van Reek
wordt geopend op zaterdag 29 september
en duurt tot en met 28 oktober 2012.

WG Kunst

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact


WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 6161515

www.wgkunst.nl
8 dagen geleden bijgewerkt

WG Kunst Amsterdam

Stuur een bericht naar "WG Kunst"