WG Kunst

Expositie is afgelopen

Waterverf! De aquarel in de 21e eeuw

Tentoonstelling 10-11-2017 t/m 19-11-2017 > Amsterdam
WG Kunst Waterverf! De aquarel in de 21e eeuw
”Ieder mens is gelijk aan alle andere mensen en tegelijkertijd uniek”. Dat geldt ook voor kunstenaars. In de Hollandse Aquarellistenkring, opgericht in 1945, zijn zevenenvijftig professionele kunstenaars verenigd, die met elkaar gemeen hebben dat ze waterverf gebruiken, maar die verder ieder haar of zijn volstrekt eigen werkwijze, opvatting, stijl en onderwerpkeuze hebben. Het enige criterium voor het lidmaatschap van de Hollandse Aquarellistenkring is de kwaliteit van het werk. Dat maakt tentoonstellingen van de Hollandse Aquarellistenkring tot een feest van licht en kleur, van figuratie en abstractie, van variëteit en kijkplezier.

Twintig leden van de Hollandse Aquarellistenkring tonen in WG Kunst elk vier werken. Twee van hen laten daarnaast ook sculpturen zien. Als gastexposanten zijn Pieter Holstein en Marena Seeling uitgenodigd om deel te nemen aan de tentoonstelling.

De deelnemend kunstenaars zijn Jonika Aalders, Evert Salis, Margreet Bouman, Theo Linnemann, Cécile Hessels, Bert Osinga, Ellen ten Kroode, Bram Stoof, Geeske Walsma, Gijs Assmann, Ineke van Haalen, Kees Slegt, Loes Groothuis, Rudolf Valster, Joanna Quispel, Theo de Feyter, Wendelien Schönfeld, Pien Hazenberg en Sipke Huismans

OPENING vrijdag 10 november 2017 van 17.00–19.00
De tentoonstelling wordt geopend door Sipke Huismans en Sputnik2
Tentoonstellingsperiode 10 november t/m 19 november 2017
Openingstijden dinsdag t/m zondag  13.00 - 17.00

WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl
020 6161515
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

Contact

WG Kunst
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
Nederland
Tel: 020 6161515

www.wgkunst.nl
Routekaart
133 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar WG Kunst