WG Kunst

Expositie is afgelopen

NAGELATEN - werk van vier overleden kunstenaars

Tentoonstelling 09-02-2018 t/m 18-02-2018 > Amsterdam
WG Kunst NAGELATEN - werk van vier overleden kunstenaars
Frans de Jong, Letter A
WG Kunst NAGELATEN - werk van vier overleden kunstenaars (2)
Ko Oosterker, droge naald ets
WG Kunst NAGELATEN - werk van vier overleden kunstenaars (3)
Clara de Jong, landschap
‘Nagelaten’ is een tentoonstelling met werk van vier overleden kunstenaars. De tentoonstelling is een eerbetoon aan hun werk. Omdat kwaliteit tijdloos is verdient hun werk hernieuwde aandacht. Te zien en te koop zijn tekeningen, schilderijen, grafiek en prenten.

CLARA DE JONG (1928-2005)
Clara de Jong is een veelzijdig kunstenaar. Haar werk beslaat een aantal genres: portret, stilleven, landschap en geëngageerde werken. In deze tentoonstelling worden tekeningen, schilderijen en aquarellen uit verschillende genres getoond.
De selectie is slechts een kleine greep uit een zeer omvangrijk oeuvre.

PIERRE VAN SOEST (1930-2001)
was altijd op zoek naar de balans tussen vorm en inhoud. Zijn schilderijen zijn abstract-expressionistisch.In zijn latere leven was Van Soest geïnspireerd door de klassieke werken uit de kunstgeschiedenis. Van Soest was docent bij De Ateliers ’63 en aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s Hertogenbosch.

KO OOSTERKERK1928-2012)
Zijn hele leven is hij geïnspireerd gebleven door de natuur. In een groot deel van Oosterkerks grafische werk zijn op bijna abstracte wijze elementen uit de natuur aanwezig. Oosterkerk weet prachtige gelaagde diepzwarte tinten in zijn etsen te bereiken. Hij wisselt zwarten af met grijstinten in drogenaald techniek.

FRANS DE JONG (1921-2010)
‘Het is geen hobby, maar een ziekte. Toen ik op de Academie was in Den Haag was ik altijd benieuwd naar dingen die niet gedaan konden worden. Ik wilde kijken wat er gebeurde als je een steen onder pers deed, of een stuk zink. Dus ik ging experimenteren, boombladeren drukken, veren, horlogeraderen, stenen, stukken zink.’

Opening vrijdag 9 februari 2018 van 17-19 uur
Tentoonstellingsperiode 10 t/m 18 februari 2018
Openingstijden dinsdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur
(’s maandags gesloten)

WG KUNST
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
1054 SP Amsterdam
www.wgkunst.nl
020 6161515
www.wgkunst.nl
WG Kunst Amsterdam

WG Kunst is een culturele instelling met ANBI status die tentoonstellingen organiseert en kunsteducatieve projecten op het gebied van hedendaagse beeldende kunst.

De doelstelling van WG Kunst is het opwekken en vergroten van belangstelling voor beeldende kunst door op laagdrempelige wijze een breed publiek actief in aanraking te brengen met kunst.

De toegang tot de tentoonstellingen is gratis.

Openingstijden

Gedurende tentoonstellingsperiodes is WG Kunst geopend dinsdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar "WG Kunst"